想出LUMIA 710 想知WP 1D野

首先...我想問下
邊度出機最平??
然後想問下
同ANDROID比,WP係唔係順暢好多??
輸入法方面 WP有無速成??
大約係咁多...
因為最近頂唔順部MS2...
開個FB都會LAG嘅
換下WALLPAPER都會HAND機...
有時影相仲會無SAVE到...

而家原生無速成, 順好多, 邊度平就唔清楚

710有速成, download "Nokia 輸入法" in marketplace...

add photo:

回復 1# kingli1234
我都係用Nokia Lumia 710, 用咁耐710都係好順同穩定, 冇話Hang機, 無故reboot,愈用愈慢的情況

Install/uninstall app好多次之後部機都係咁暢順. 而且電話收音同埋對方都聽得清楚!

Windows Phone用facebook/twitter係佢強項, 係OS的內建功能, 直接係People Hub/Picture Hub內已經有晒基本功能.  必要時仲可以安裝facebook app處理特別事項(我自己用facebook都冇裝facebook app)!

如果要上台, 直接問出部710有D咩Plan.

如果唔要上台, 我見鴨寮街有D大間D既鋪710行貨做緊$2,100左右, 送保護貼.
間鋪叫咩名就唔記得啦, 我亦冇幫親過, 不過見間鋪有張Notice話認明機內有Nokia Care既貼紙才是行貨.
睇下有冇人熟悉點樣知到部機是否係Nokia 行貨可以答到你!

710係用micro-sim卡, 如果唔係用開micro-sim, 要去網絡商轉返做micro-sim卡!

710有速成, download "Nokia 輸入法" in marketplace...
akao 發表於 2012-5-25 12:52

呢個要靠Copy& Paste,打完佢自動同你copy,然後去你目標既app貼上
當你貼完要打另一句又要返返去之前個app打完copy多次

所以呢個速成煩到爆

btw,樓上5樓同樓主係味同一個人