識得買一定唔買WP,仲要係NOKIA

話說放抵左部機係nokia, 三個星期都整唔好,打去只係識同你講無零件。就算我淘寶都淘完換埋啦,即係話如果部機出問題,消費者最少一頭半個月無得用。出機前真係要好好諗清楚。

我的經驗係
四次維修
兩次一日整好
一次等左三個星期
仲有一次兩粒鐘
整幾耐真係睇你壞咩
不過nokia保養點整都得,唔會係唔係都屈你人為損壞

回覆 2# shlab

作最壞打算真係要一個月或以上

我的經驗係
四次維修
兩次一日整好
一次等左三個星期
仲有一次兩粒鐘
整幾耐真係睇你壞咩
不過nokia保養點 ...
shlab 發表於 2014-7-4 17:34

真係幾好,真係唔會話你人唔人為, 保養期內整到就整。

話說放抵左部機係nokia, 三個星期都整唔好,打去只係識同你講無零件。就算我淘寶都淘完換埋啦,即係話如果 ...
akito1024 發表於 2014-7-4 14:44

唔係掛, 以前用開, 即日(1小時整完)....話說都3年前了..

我上次部Lumia 920 換屏幕同再整NFC都係每次只需ㄧ星期,其他牌子而家需時更短嗎?

回覆  shlab

作最壞打算真係要一個月或以上
akito1024 發表於 2014-7-4 17:53

好奇問下你部機壞咩要等咁耐?

我上次部Lumia 920 換屏幕同再整NFC都係每次只需ㄧ星期,其他牌子而家需時更短嗎? ...
Eric29042004 發表於 2014-7-4 18:01

其實係掛住以前半日搞掂既nokia, 三星機未壞過,唔知,sony試過都唔洗一個月
Iphone更加唔洗講,係好服務

其實係掛住以前半日搞掂既nokia, 三星機未壞過,唔知,sony試過都唔洗一個月
Iphone更加唔洗講,係 ...
akito1024 發表於 2014-7-4 18:20

以前半日搞掂既Nokia?係2小時!!!
不過整唔好不突止仲亂拆零件,試過5610XM壞SIM卡位整極都整唔好,上過幾間CS(當年CS都有分店),其中一間仲拆埋鏡頭無裝返就想俾返我!整SIM卡位又關鏡頭咩事呢?!後來上油麻地栢裕(當年仲未搬落1405),話換部翻新機俾我,點知一樣唔得,叫我補錢換第二款機,把鬼火拎去放俾收機佬。

三星Note2玻璃裂左,上午去整(iSQUARE),食完午飯就有得拎,仲keep到機內資料,當然玻璃裂左當人為要科水整。

我最近拎部跌凹咗 Volume 掣嘅 Lumia 520 去, 幾日就有得拎返, 仲冇剷我 data

我最近拎部跌凹咗 Volume 掣嘅 Lumia 520 去, 幾日就有得拎返, 仲冇剷我 data
justiceice 發表於 2014-7-6 11:56

年幾前兩個鐘就有, 大半年前四個鐘就有. 半年前開始幾日先有.