[操作疑難] NOKIA LUMIA 920 升左8.1 電量問題

自從升左8.1 ,唔知係唔係有超頻,部920 用半日好快無電,之前8.0 都勉強用成日,依家成日發熱吸電唔知做緊D乜好快無電但我已經用暗光屏,基本上好多APPS 通知功能都關閉都無用~~

自從升左8.1 ,唔知係唔係有超頻,部920 用半日好快無電,之前8.0 都勉強用成日,依家成日發熱吸電唔知做緊D乜 ...
therocklui 發表於 2014-10-20 06:06

reset 咗未?
Battery saver 有冇not allowed app run background?

自己只開Whatsapp 用到二三日

reset 咗未?
Battery saver 有冇not allowed app run background?

自己只開Whatsapp 用到二三日 ...
codyhlau 發表於 2014-10-20 07:02

920用到兩三日???? 匪以所思!!!! 莫講話兩三日, 用足一日都係無可能!!!

回覆 3# minolta_hk

兩日Full Day 就未必得
但3X個鐘應該唔成問題

我一般 whatapp , 睇MYTV, 上網, 睇下唔睇下咁用, 8:00起 100% 到 1:00食飯得番30-40%

用兩個鐘唔見20幾%,iPhone 5s只跌10%左右

回覆 1# therocklui

師兄
我部 920又係同你嗰部一樣,好快冇電,部機上一陣網都熱

920用到兩三日????  匪以所思!!!! 莫講話兩三日, 用足一日都係無可能!!! ...
minolta_hk 發表於 2014-10-20 10:39

晚上會關機7粒鐘

520 都係一樣, 以往四日充一次電, 現在要兩三日一次.

reset 咗未?

自己只開Whatsapp 用到二三日 ...
codyhlau 發表於 2014-10-20 07:02

師兄唔係好明,如果學你開左省電模式佢就唔會UPDATE 所有APPS,但之前8.0問晒都唔會咁食電,有冇其他方法?