[操作疑難] Windows phone 8.1 容量問題

有沒有師兄發現 係"電子郵件和訊息"不斷佔用 容量, 我用咁630,果"電子郵件和訊息"已經用左2.6GB. 但又刪除唔到。請問有沒有方法可以減少佢個用量

回覆 1# smashchi

1520,行8.1,都係佔用咗二佰幾MB。

有沒有師兄發現 係"電子郵件和訊息"不斷佔用 容量, 我用咁630,果"電子郵件和訊息"已經用左2.6GB. 但又刪 ...
smashchi 發表於 2014-11-1 15:52

你可以SET個E-MAIL 只KEEP一個月內既E-MAIL, 一個月之後佢就會由LOCAL移除

回覆 3# s20021139

我只set download 三天email. Online Mailbox 內都沒有Mail. 知不知是哪裡占用了咁多容量

呢個可以係windows phone 最失敗的設計,宜家部機得返1.2MB, 個STORE 又出ERROR CODE "805a8011". 一定要hard reset. 咁我reset 完後,個email 又可以佔用我全部容量,死症。 我亦問過windows phone online support, 都係無解決方法。 睇黎wp要大容量先可以fulfill Microsoft d 白癡仔

呢個可以係windows phone 最失敗的設計,宜家部機得返1.2MB, 個STORE 又出ERROR CODE "805a8011". 一定要ha ...
smashchi 發表於 2014-11-1 22:41

你試一試REMOVE E-MAIL SYNC ACCOUNT 再加返上去, 然後再SYNC FOLDER 既數量減一減睇下會唔會好D

回覆 6# s20021139

我已經試過un sync mailbox 幾日,佢都係不斷佔用容量. 我已經關上所有備份,刪除所有訊息. 真的不知道哪裡佔用咁多容量. 真的對wp 好失望.白癡的MS

1520,行8.1,都係佔用咗二佰幾MB。X2

呢個可以係windows phone 最失敗的設計,宜家部機得返1.2MB, 個STORE 又出ERROR CODE "805a8011". 一定要ha ...
smashchi 發表於 2014-11-1 22:41
Reset過未?