830 穿左$2500

$2498,鴨寮街M記

本身就定價過高唔值三千中
最多值$3000

1g ram 對未來升級使用順暢,有相當難度

1g ram 對未來升級使用順暢,有相當難度
bookie 發表於 2014-12-15 20:36

我部512MB RAM嘅625暢順使用中

你估用緊android咩
實長 發表於 2014-12-15 22:26
android 2gb ram 都可以LAG ,部份客製機軟件差

請問有冇930 價?
我部925跌左3~4次就傻左, 唔識震機

請問有冇930 價?
我部925跌左3~4次就傻左, 唔識震機
kingkiu 發表於 2014-12-16 07:58

930 AMOLED mon, 我不會考慮!

我太太現在用的720, 也是因為經常跌有點間歇性失常(小朋友拿來玩), 現在考慮想買部830或535給她.

830的規格其實很適合我太太, 基本上她不玩遊戲, 日常主要是WhatsApp, 上網及隨時方便拍小朋友的照片或影片.
而535則有個很吸引的前鏡, 而且是雙卡(想加多張卡有無限通話時間和大陸roaming又不太想帶兩部電話).
不過, 現在傳出535有觸屏感應問題, 很大可能選擇830.

不知道, 有沒有其他形號是雙SIM和影相靚的?

930 都唔駛 4K, 呢部 830 跌到 2500 好正常, 1 gb ram, 幾十萬像素前置 cam 真係返到去 3 年前級數, 如果 nokia 係呢二點做好 d 賣 3000 留下出街, 呢部機都算幾吸引.

930 都唔駛 4K, 呢部 830 跌到 2500 好正常, 1 gb ram, 幾十萬像素前置 cam 真係返到去 3 年前級數, 如果 n ...
tegrathree 發表於 2014-12-16 11:32

WP 1GB Ram其實不是問題, 我用920暫時到現在都沒有不順的地方.
不過830有1千萬像素的主鏡但前鏡卻少於100萬像素又真的有點不倫不類!