有無師兄部 925 好似我部機咁, 間中部機畫面會花晒 ?

用用下部機會花晒, 按任何制都無反應, 隔數分鐘後就自已 reboot 跟住正常.

我係用緊925, 無試過呢個情況。
不過我就會有時鈴聲響一下就唔響

我部925晚黑充滿電, 冇息機, 朝早起身冇哂機, 開唔到機. 用尿袋一插又開番. 檢查電量只有幾%, 真系怪.

唯一方法係 長按POWER鍵 等佢REBOOT
個人估計係類似顯示軟件方面問題

我隻920 之前就係咁死,要換底板°好親依家重用到嗱嗱聲 backup喇,我估係燒左 display controller 之類瓜

1520試過類似死法]
拎上cs 第一次換左mon, 問題依舊, 第二次換左底板先ok

死mon或板.....
見到畫面好抄定資料喇......

我隻920 之前就係咁死,要換底板°好親依家重用到嗱嗱聲 backup喇,我估係燒左 display controller 之類瓜 ...
288538 發表於 2015-1-14 20:06

1520試過類似死法]
拎上cs 第一次換左mon, 問題依舊, 第二次換左底板先ok
akitohk 發表於 2015-1-14 21:23

吓, 咁大獲 ?
我部機就過期 !

我部925晚黑充滿電, 冇息機, 朝早起身冇哂機, 開唔到機. 用尿袋一插又開番. 檢查電量只有幾%, 真系怪. ...
rvonio 發表於 2015-1-13 11:03

我都有類似情況, 充滿電夜晚待機, 有時無啦啦無晒電.

唯一方法係 長按POWER鍵 等佢REBOOT
個人估計係類似顯示軟件方面問題
highhigh12 發表於 2015-1-13 22:17

隔一陣如 5 分鐘佢會自動 reboot, 印像中係 8.1 後才有呢個問題.