話唔定係MS出錯搞到1520 冇得升Denim

正常應該唔會放左上server 個幾星期都唔OTA
可能又好似以前920升BLACK 咁set 錯嘢個個都收唔到update!

其實已經日日係FACEBOOK屌都唔推送  真係吹佢唔脹

其實已經日日係FACEBOOK屌都唔推送  真係吹佢唔脹
yusan0902 發表於 2015-3-10 15:44

等我以為自己部機有問題, 似乎呢度都有好多師兄未收到update

用recovery tool 解決吧,唔係真係等到window10

用recovery tool 解決吧,唔係真係等到window10
bearbill 發表於 2015-3-10 16:02

Recovery tool升, 有無方法backup 同 recovery?
我女朋友部920 重裝左之後, 個whatapp 由永久變左年費

Recovery tool升, 有無方法backup 同 recovery?
我女朋友部920 重裝左之後, 個whatapp 由永久變左年費: ...
iori_hk 發表於 2015-3-10 16:49

沒理由啊!

我太太由iPhone轉720再轉830, 個WhatsApp重裝後都不受影響, 繼續是永久免費.
(P.S.: 720在使用期間都試過reset幾次.)

是否你女朋友轉了手機加電話號碼?

沒理由啊!

我太太由iPhone轉720再轉830, 個WhatsApp重裝後都不受影響, 繼續是永久免費.
(P.S.: 720在使 ...
happy_gemini 發表於 2015-3-10 17:02

怎樣解釋?

佢部920 一出(第二個月)用到而家, 電話no 無改過(用左好多年)
前果排因為whatapp show 唔到人名, 搞左好耐都係唔得, 咪成部機 reset, 再裝番就變每年收錢了

你話我而家部1520無事無幹, 敢唔敢reset 上 Denim?

怎樣解釋?

佢部920 一出(第二個月)用到而家, 電話no 無改過(用左好多年)
前果排因為whatapp show 唔到 ...
iori_hk 發表於 2015-3-11 02:36

應該是WhatApp的問題吧?
WP只是安裝WhatsApp的一個載體, 部機reset前做了backup, reset後restore完成重新安裝所有Apps已經不是WP的問題. 帳號問題應該跟WP無關.

嘗試Contact WhatsApp的 Support去解決問題吧.

怎樣解釋?

前果排因為whatapp show 唔到 ...
iori_hk 發表於 2015-3-11 02:36

升前mark 低資料,升後有問題咪問WhatsApp, 我—年reset 好多次都冇事

WhatsApp 年費唔係跟OS的

1. 我係用電話, 唔係玩電話。用WP本身就係貪佢唔駛點搞, 無理由,無事搵事來搞一餐(我只想講係有機會有問題,唔係100% 無風險的
2. MS 快d 放個update 出來,我也不用搞咁多無謂野。