點樣可以取消W10 Preview更新?

話說睇到個報導安裝W10 for Phone Preview, 會先update GDR2 update 2.

諗住只係up個update 2就算, W10 for Phone Preview就未攪我啦!

但係原來部Lumia 620係唔洗上update 2, 可以直上W10 for phone preview!
有咩方法唔洗 洗機可以取消個W10 preview 更新(已經uninstall左個Windows Insider app)?

原來有人同我同病相連, Windows 10 TP (Phone) - how to disable imminent update?

今次真係大O樂!

題外話, Windows 10 for Desktop/Tablet個Bing 地圖, Camera app, 已接近Windows Phone 8的版本!

話說睇到個報導安裝W10 for Phone Preview, 會先update GDR2 update 2.

諗住只係up個update 2就算, W10 fo ...
wild 發表於 2015-4-12 05:49

W10M個日韓地圖終於正常.

如果你部是主力機,其實不建議你裝win10 預視版的,
因為預視版基本上是用來測試的,所以一定問題多多,
相簡單方便一點的話,等多大半年win 10 for mobile 正式版才更新吧!
想察回8.1下面個網頁可能幫到你。
http://welovewp.hk/post23909

如果你部是主力機,其實不建議你裝win10 預視版的,
因為預視版基本上是用來測試的,所以一定問題多多,
相 ...
tkw111475 發表於 2015-4-13 11:04

我部620係當主力, 係我心癢見D外國post話可以上W10 Preview時剩係做Update 2, 可以唔上W10 Preview.

今朝又比WMpoweruser既post, 話可以download埋個W10 Preview之後都可以唔上W10 Preview.

結果係部機prompt我install, 就算say no佢都會係17號自動install, 真係比WMpoweruser激輪死!
我本來係打算W10出左之後先至買WP10!

現在install緊W10 Preview, 如果rollback 有問題的話, 未來幾天我可能會出住部LG G3比另一個電話No.用住先!

回覆 6# wild

我部1520都落番8.1. 用WINDOWS PHONE RECOVERY TOOLS 剷機好快. 一陣間就搞掂. 不過要先做好備份.

回覆  wild

我部1520都落番8.1. 用WINDOWS PHONE RECOVERY TOOLS 剷機好快. 一陣間就搞掂. 不過要先做好 ...
WPuser2011 發表於 2015-4-13 22:05

我正在行緊Windows Phone Recovery Tool 1.1.0, Downloading package!

點樣先可以上到 wm10 p ?

最後Windows Phone Recovery Tool同Lumia Recovery Tool都唔work, 部620 byebye!