[配件] Lumia 830 玻璃貼問題

剛自貼NILLKXX玻璃貼,發覺邊位不能貼服,相信是830四周都是弧邊。現在黑色待機畫面時很礙眼,大家有這情況嗎?

如需要9H鋼化玻璃,有沒有其他更好玻璃貼牌子,可以貼服弧邊。

我就同你調轉,開頭第一日,我貼咗玻璃貼,發覺遮唔晒左右兩邊,第二日改用普通 mon 貼,fit 晒,用到依家

用普通貼就得, 我720, 830, 920全部冇問題.
(Lumia機本身個屏幕很硬淨)

本身跟機已貼普通膠貼,完全沒有問題。
昨日買了玻璃貼就出事,事源早前我部720俾我仔仔整掉,之後爆mon,所以新機才轉用玻璃貼。

Ps,有冇師兄想要720 QI背殼。

我就同你調轉,開頭第一日,我貼咗玻璃貼,發覺遮唔晒左右兩邊,第二日改用普通 mon 貼,fit 晒,用到依家
...
Kinane 發表於 2015-4-14 23:33

想問師兄你張普通貼在那裡買??

想問師兄你張普通貼在那裡買??
ngdominic 發表於 2015-4-16 08:49

我阿哥幫我上強國 京東商城 網站訂的

初時830用玻璃貼,太肉酸索性唔用,而家用930都唔用貼。

via HKEPC Reader for Android

用咁耐WP,除非係送貼,全部都無用貼
而家d屏幕好硬淨
以前我部ipad用二百幾蚊張貼,而家我用ipad air,唔用貼