唔識整apktowin

error code 14
lumia640
有得fix 嗎?

現在沒用了。

點先可以玩apk?

點先可以玩apk?
tongziv 發表於 2015-12-11 10:42

係W10M v586 之前可以用, 最近的更新收起左無得玩了

係W10M v586 之前可以用, 最近的更新收起左無得玩了
Cherry348 發表於 2015-12-11 10:51

但最吸引就係玩依樣野,竟然BLOCK左????

但最吸引就係玩依樣野,竟然BLOCK左????
tongziv 發表於 2015-12-11 17:22
因為W10M上執行.apk會拖慢系統,所以無限期擱置了。

因為W10M上執行.apk會拖慢系統,所以無限期擱置了。
daemongmong 發表於 2015-12-11 20:40

上10 BETA 版只係想玩APK....
太可惡了
WINDOWS MOBILE只會死路一條如果冇左依樣野

上10 BETA 版只係想玩APK....
太可惡了
WINDOWS MOBILE只會死路一條如果冇左依樣野 ...
tongziv 發表於 2015-12-14 20:21

我不太支持W10M兼容Android .apk功能,因為涉及安全問題,更何況如果因為兼容.apk而導致整個系統效能嚴重地下降的話,可謂得不償失。但我同意微軟應該要增加W10M吸引力,令更多開發商製作UWP app更為實際。

我不太支持W10M兼容Android .apk功能,因為涉及安全問題,更何況如果因為兼容.apk而導致整個系統效能嚴重 ...
daemongmong 發表於 2015-12-15 11:26

開一個特別模式, 講明用家自負就可以啦。
有得俾人用, 同完全開唔到係唔同架麻, 之前要裝APK 已經唔係個個都識得整

開一個特別模式, 講明用家自負就可以啦。
有得俾人用, 同完全開唔到係唔同架麻, 之前要裝APK 已經唔係個 ...
Cherry348 發表於 2015-12-15 12:40

問題APK未必體驗更好

諗下推UWP好定APK對wp10好,我覺得APK會令人失望....太混亂太雜亂

睇下佢點搞apple果D好過