純討論 950xl AMOLED mon

睇返 spec 先留意到 950xl 係 AMOLED
早期o的 lumia 都有見過有師兄話 AMOLED 唔好而未必買部機
今次 950xl 好似唔覺有人在意個 AMOLED mon o既?

不嬲唔太在意係咪AMOLED,
總之睇得舒服就得,
因為我要成日睇字。

一日AMOLED 一日都好難買得落。AMOLED 開頭望落都還可以,但一定會燒印,而且用耐左會有色衰,個mon 即使未燒印都會變色

加上WM 10 冇咩起色, 兩年內都同WM 10 無緣。

一日AMOLED 一日都好難買得落。AMOLED 開頭望落都還可以,但一定會燒印,而且用耐左會有色衰,個mon 即使 ...
shukuist 發表於 2015-12-22 11:31

除在IPHONE外,好似好多頂級都轉晒用AMOLED。況且有消息話IPHONE下代都係用AMOLED。咁咪唔洗換機?!

除在IPHONE外,好似好多頂級都轉晒用AMOLED。況且有消息話IPHONE下代都係用AMOLED。咁咪唔洗換機? ...
556556bt 發表於 2015-12-22 11:54

有咩用垃圾mon嘅旗艦,請指出。又有咩用LCD 嘅旗艦,請舉例。

iPhone一日未出一日都唔可以作準,但目前垃圾mon未可以打敗LCD

有咩用垃圾mon嘅旗艦,請指出。又有咩用LCD 嘅旗艦,請舉例。

iPhone一日未出一日都唔可以作準,但 ...
shukuist 發表於 2015-12-22 14:55

你想講咩?IPS呀。

你想講咩?IPS呀。
556556bt 發表於 2015-12-22 15:06

你想講咩?IPS 只係LCD 其中一種技術

你想講咩?IPS 只係LCD 其中一種技術
shukuist 發表於 2015-12-22 15:37

你唔講我仲以為你想講有TFT, TN PANEL做電話ja