其實大家收到呢個950 / 950XL 更新未?

http://www.ithome.com/html/windowsphone/196313.htm
佢特別比950系列。

佢特別比950系列。
Alexwai 發表於 2015-12-23 10:05

我估香港應該未, 因為這個更新唔係OS, 係講緊950XL / 950 Firmware 更新!
外國都唔係同一時間部部機同時更新, 慣例係唔同地區都各有先後update, 為免一鑊熟!

香港已經有10586.29既OS udpate, 不過仲有好多人(唔排除有人已經update左)仲等緊10586.36個OS更新

The changelog includes:

Stability and performance improvements.
Improvements for SD memory card support.
Improvements for automatic display brightness settings.
Fix for a camera problem that was causing noisy images in low-light conditions for some users.
Fix for a 4K video problem that was causing stripes to show up while playing back recorded videos for some users.

我估香港應該未, 因為這個更新唔係OS, 係講緊!
外國都唔係同一時間部部機同時更新, 慣例係唔同地區都各有 ...
wild 發表於 2015-12-23 12:33

師兄你上到.36??

師兄你上到.36??
wai896 發表於 2015-12-23 12:39

部950XL無set做insider, 檢查更新話個10586.29已經係最新

我唔介意遲D先至有得update, 最驚係會update到半天吊, 所以未有10586.36都冇咩所謂!

我部950xl 話.0 係最新。連.29都冇。

我剷晒部機都無開 insider 都照收到.36
但無論幾努力都up唔到

我部950xl 話.0 係最新。連.29都冇。
Alexwai 發表於 2015-12-23 12:56

其實我個.29 OS更新都係比其它港版遲!

不過W10 Mobile現時個更新方式係唔會同一時間同時所有人都可以update, 唯有日日自己去按下個檢查更新!

我剷晒部機都無開 insider 都照收到.36
但無論幾努力都up唔到
wai896 發表於 2015-12-23 13:02

你好偉大, 為其他人測試左個.36係有安裝港版上既問題!

唯有精神上支持你努力加油, 總有一天會上到.36既!

尋晚先 upate .29

有冇人收 SMS 同 FB notication係無通知?
SET 自動校光暗好似效果又唔多好咁
用o左一兩日覺得個OS有o的位 WP8 仲好o的..........

你好偉大, 為其他人測試左個.36係有安裝港版上既問題!

唯有精神上支持你努力加油, 總有一天會上到.36既! ...
wild 發表於 2015-12-23 13:07

本來買部機黎玩,而家比部機玩返轉頭