原來部950XL都幾慳電

無係後台狂搵更新兩個幾鐘普通咁上下網whatsapp下,微信下先用左9%

比返讚佢先

.29 + 新firmware  感覺堅電左
但有倒水APP既存在
LINE ..十分之食電....
開MYTUBE 睇YOUTUBE 都冇佢咁食電.....

.29 + 新firmware  感覺堅電左
但有倒水APP既存在
LINE ..十分之食電....
開MYTUBE 睇YOUTUBE 都冇佢咁食電 ...
夢雪影 發表於 2015-12-28 19:38

留意下先

隔離台有D人係度勁COMPLAIN好似倒水咁⋯⋯

回覆 3# wai896

我LINE 足足係WTSAPP 既成倍用電,
    明明都係差唔多咁用,而且LINE會發熱@.@

回覆 4# 556556bt

咁我又唔覺得比1020差好遠, 4G+ 好食電就係真既@@
而且有D APP 好似特別食電好似LINE 咁 , SKYPE 同   EDGE 聽人講都係好食電

回覆  wai896

...
夢雪影 發表於 2015-12-29 00:02

我又唔覺edge食電. 我比較多睇網頁. 唔覺佢用電利害.

回覆  wai896

...
夢雪影 發表於 2015-12-29 00:02

APP 寫得差,都無瓣法。OPEN晒D connection等TIMEOUT都會食唔少CPU同RAM。

隔離台有D人係度勁COMPLAIN好似倒水咁⋯⋯
556556bt 發表於 2015-12-28 23:35

頭個星期部機成日上點二九/點三六,一個鐘放係到無掂佢都試過無成廿幾個%,差點想賣左佢
現問題解決整體可以接受。

頭個星期部機成日上點二九/點三六,一個鐘放係到無掂佢都試過無成廿幾個%,差點想賣左佢
現問題解決 ...
wai896 發表於 2015-12-29 07:21

似乎剛上.29都勁放電,但restart幾下同幾個patch後又變翻正常水平

我又出現咗個touch screen 冇反應, soft reset 都係冇用, 好失望, 要回廠check 吓。攞幾千蚊做白老鼠真係好正。