(已解決)求救Lumia 635無法推送WHATSAPP

7-11既3卡既8蚊淨WHATSAPP PLAN唔啱Lumia 635用
----------------------------------------
要開whatsapp先收到
已無端端解決
未解決
都係唔識彈番出黎

好神奇,跟著網上既指示係禁係省電模式同apps設定裡面周旋
最後唔知咩事得左,亦都唔知邊個步驟做啱左
因為係不斷禁省電模式同whatsapp設定
btw
只係解決佢唔彈話WHATSAPP有問題個句野

省電mode我都停曬的,基本無發生延遲,係天文台live tile同通知唔知點解成日遲....

省電mode我都停曬的,基本無發生延遲,係天文台live tile同通知唔知點解成日遲.... ...
DGCNYO 發表於 2016-1-9 12:07

我發Windows Desktop 個LIVE TITLE 其實都唔即時update, 你唔彈個menu 出黎,D live title 係唔住唔update 咁.

我發Windows Desktop 個LIVE TITLE 其實都唔即時update, 你唔彈個menu 出黎,D live title 係唔住唔u ...
556556bt 發表於 2016-1-9 13:29

一時時,有D app可以,有D唔得,mail fb果D可以即時,但天文台,日報有D就唔係好得

一時時,有D app可以,有D唔得,mail fb果D可以即時,但天文台,日報有D就唔係好得 ...
DGCNYO 發表於 2016-1-9 13:59

咁似係APP 問題多D.

升WIN10博下

己降回WIN8.1
發現原來係7-11卡3個淨WHATSAPP 數據PLAN唔多啱WINPHONE用

己降回WIN8.1
發現原來係7-11卡3個淨WHATSAPP 數據PLAN唔多啱WINPHONE用
bbsunny 發表於 2016-1-11 23:05

本身個plan真係只能數據....send相都出事...

己降回WIN8.1
bbsunny 發表於 2016-1-11 23:05

果張我反而用notebook 玩eap sim wifi,$18都ok 可以用下,順便問一下你的635係唔係有台logo的版本