其實用win phone, 比用平價的and phone ,會流暢多嗎?

如題。

如題。
pobsmbb 發表於 2016-2-2 15:00

920 比紅米果類國產機就一定快, 1520 同手上Asus Zenfone2 差唔多。
950XL 未有同Grade Android係手可以比較

都要睇用咩SoC, S2XX/S4XX 個D就好難講..
950XL 用S810厘D 首次開機首次開APPS速度會慢過同為用S810既AN機
但整體計埋transition effect應950xl會一致d

咁紅米又平得好過火

用翻外國大廠,1K你買到咩機,買部640 vs 3叔J1就唔洗講,640完勝了....

但同紅米比,就好難講.......

X10又唔係慢,650同400 200比咁牌面都輸了

win phone開機快,速度高,你去試試比較一下就知道

如題。
pobsmbb 發表於 2016-2-2 15:00

傻啦,win phone舊機用緊3年前spec
snapdragon 400,你話呢

傻啦,win phone舊機用緊3年前spec
snapdragon 400,你話呢
044003 發表於 2016-2-7 16:36

咁Android 家下3GB機都話唔夠用時,win 1GB機都情況尚好

and 順過 win

and 順過 win
geopotes15 發表於 2016-2-8 11:16

不過2GB ram都唔夠用之嘛

部Lumia920, 只係S4 1.5GHz雙核加1GB RAM,到今日都仲好順