投票有番DOUBLE TAP 著機...

http://mspoweruser.com/microsoft ... ough-people-upvote/

Microsoft open to bringing double tap to wake to current Lumia line if enough people upvote it

Double tap 著機唔係不嬲都有架咩? 我仲用緊喎.....

係囉,一直都有wow....

950完來無左...

仲有920開始一直有的"super sensitive touch"都冇左
雖然冇乜點用過但有好過冇

仲有920開始一直有的"super sensitive touch"都冇左
雖然冇乜點用過但有好過冇 ...
shlab 發表於 2016-4-30 21:59

如非覺得實用而是有好過冇, 那應該沒有會更好, 只會白浪費電量.

如非覺得實用而是有好過冇, 那應該沒有會更好, 只會白浪費電量.
happy_gemini 發表於 2016-4-30 22:50

double tap wake就食電
super sensitive touch唔食,而且可以關左佢有需要先用

super sensitive touch唔食,而且可以關左佢有需要先用 ...
shlab 發表於 2016-4-30 22:59

兩個功能對我來說都沒多大作用, 當初都係當試新嘢, 冇耐就disable了.

super sensitive touch唔食,而且可以關左佢有需要先用 ...
shlab 發表於 2016-4-30 22:59

我disabled 左震.. 所以OK la.. 其實glance screen 我覺得仲食電D

640一路用緊, 好過要按制

http://mspoweruser.com/microsoft ... ough-people-upvote/

Microsoft open to bringing double tap to wake to current Lumia line if enough people upvote it

Double tap 著機唔係不嬲都有架咩? 我仲用緊喎.....

由 WP8 升上去果d 咪有law, 原生 WM10 係無

所以而家手上既 1520 係有Double tap 著機, 全景, 好多Lumia apps etc,
反而950XL 係無, 超反智

double tap wake, super sensitive touch 食唔食電應該有on / off 選, 而唔係取消佢。
幾年前有既野, 幾年之後竟然無左

IE 上網都好食電, 不如 disable 埋佢