周年更新開始, 有冇人中左頭獎?

唔知有冇人中左頭獎已經可以更新上正式版RedStone呢?

Windows 10 Desktop就有ISO之類下載, 可以唔洗等佢個Windows Update做[西)選!

MS既download/update servers都肯能定非常busy, 因為今次更新除左Desktop, Mobile, 仲加埋XboxOne遊戲主機入戰團!

剛好睇到 Windows 10 Mobile Anniversary Update isn't coming today既報導.

The Windows 10 Anniversary Update will start rolling out to Windows 10 Mobile phones in the coming weeks.

暫時只好望梅止渴, 睇下 Windows 10 Mobile Anniversary Update - Hands on!

今早仍未有更新。

posted by mobile

唔知有冇人中左頭獎已經可以更新上正式版RedStone呢?

Windows 10 Desktop就有, 可以唔洗等佢個Windows ...
wild 發表於 2016-8-3 07:57

報導中既coming weeks 應該有錯誤. 因為Dona 係twitter 話只係後過DT 出少少.
有可能PC upgrade 超大規模. 所以mobile 留番遲D. 唔使太多問題一齊出現既風險.

回覆 1# wild

4部機, 系差部8吋平版無得升, 其他都上咗. 反而公司一部機都無收到

回覆  wild

4部機, 系差部8吋平版無得升, 其他都上咗. 反而公司一部機都無收到 ...
webbchu 發表於 2016-8-4 11:10

公司會唔會係enterprise edition?

微軟經常「跳票」,不少人以為W10M更新發佈日期與Windows 10的相同。

回覆 5# 556556bt

全部都系由win7 home 上去 win10 home, 不過都系呢兩個星期先升晒, 唔知會唔會咁有影響慢D到佢地升級

微軟經常「跳票」,不少人以為W10M更新發佈日期與Windows 10的相同。
daemongmong 發表於 2016-8-4 12:49

打句咁既野,抽水渣,一向派更新都會分批,由其大型

回覆  556556bt

全部都系由win7 home 上去 win10 home, 不過都系呢兩個星期先升晒, 唔知會唔會咁有影響慢 ...
webbchu 發表於 2016-8-4 12:59

唔關事既. 同埋MS 早係2/8 前講到明係分批上. 若果thru. settings 就肯定唔會個個同一時間開始.
但機制係點, 就無人知. 我相信都係random 多. 有時等一日半日就會有. 情形就好似我將部機轉去insider, 都唔會即刻收到push 一樣. 好多時clean 機都會等一日半日.

所以佢先出左其他方法, 俾人自行upgrade.

打句咁既野,抽水渣,一向派更新都會分批,由其大型
DGCNYO 發表於 2016-8-4 13:22

佢想講話係windows 10 mobile, 用埋D "跳票"呢D 字. 唉!
的確係有唔少人會自以為係同日既. 不過insider 都習慣兩者會有前後. 再者insider build 一早去到14393. 所以都唔會話有out sync 問題. 相信係deployment campaign 考慮多於一切.

唔想咁大量既機種同一時間upgrade 做成download timeout 或其他Unexpected 問題. 尤其mobile device 出問題係特別難diagnostic 同解決.

正如CHING 你所講, mobile 都係呢次upgrade 之內, 只係分批到後期先開始.