話時話…

全新950 $22xx,  950xl $26xx 算唔算抵玩?

咁主觀既問題只有你自己答先最中肯...

呢個己經是小眾玩意...用开WP又不轉其它system便買.

WP/W10M還有什麼前景呢?W10M將來以商用為主,但現在BYOD均是由iOS和Androud所主導。

WP/W10M還有什麼前景呢?W10M將來以商用為主,但現在BYOD均是由iOS和Androud所主導。 ...
daemongmong 發表於 2016-9-26 12:56

MS主打商務姐,但UWP唔係Android係平板果邊都輸左一大場,仲未諗到點救

MS主打商務姐,但UWP唔係Android係平板果邊都輸左一大場,仲未諗到點救 ...
DGCNYO 發表於 2016-9-26 15:27

640有啲咩商務野可以用,我純粹買左想知佢有啲咩特別功能

640有啲咩商務野可以用,我純粹買左想知佢有啲咩特別功能
bbsunny 發表於 2016-9-26 17:01

咪又係good for enterprise,Citrix,VMware VDI, exchange active sync,lync/skype之類

這些app也有iOS和Android版本,更何況有些功能較WP/W10M版為強。

老實講啦,呢兩部機到依家已經無優勢,
硬體係強,但無APP比佢去跑,電又唔算好耐用,相機係好,但好多新機已經追到佢
基本上連MS都半放棄咁樣
講完都想買W10M的話就去馬啦
至於價錢我覺得都可接受,真係想買就揀950好了,唔好放咁多錢落MS
利申:950XL現任用家

這些app也有iOS和Android版本,更何況有些功能較WP/W10M版為強。
daemongmong 發表於 2016-9-26 17:40

WP/W10M強在沒甚麼功能,公司喜歡這種低維護成本設備

Continuum- 桌面電話(Skype for business/lync)+thin client 2合1, 適宜打算玩cut desktop support cost

Byod -畢竟是如何轉移成本給員工,公司真買手機給你玩?別傻