有用 Jelly Bean 嘅師兄,有發現呢個 app?

話說昨晚將部 G.Nexus 由 4.01 flash to 「4.04 with Google Wallet」...
flash 完再 update to 4.1.1 後,發現多咗個”Play Magazines”呢個 app。
*flash 其他 G.Nexus 都無見過有呢個 app。

Play Magazines
https://play.google.com/store/ap ... roid.apps.magazines
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

TAKJU?

話說昨晚將部 G.Nexus 由 4.01 flash to 「4.04 with Google Wallet」...
flash 完再 update to 4.1.1  ...
epc08 發表於 2012-7-16 10:11

我有, 試過, 用唔到, 都係去番play store !
   所以Disabled !!

TAKJU?
prowede 發表於 2012-7-16 10:28

玩得「認祖歸歸」梗喺用”takju”喇。
*擺到明只有 "takju" 先喺直屬 Google。

我有, 試過, 用唔到, 都係去番play store !
   所以Disabled !!
Kobukuro 發表於 2012-7-16 10:55

都知她喺 "地區" 問題!
但喺少少好奇...隻隻 G.Nexus 都咁玩,喺昨晚唔知咩事就「浮」咗個 "play magazines" 出嚟。

都知她喺 "地區" 問題!
但喺少少好奇...隻隻 G.Nexus 都咁玩,喺昨晚唔知咩事就「浮」咗個 "play mag ...
epc08 發表於 2012-7-16 11:14

係咪英文interface ?! :P
你Login 你個market 就會見到, 仲有個Play Books, 不過係部機直頭唔見有, 但睇market 就話我已經裝o左!

玩得「認祖歸歸」梗喺用”takju”喇。
*擺到明只有 "takju" 先喺直屬 Google。
...
epc08 發表於 2012-7-16 11:10

邊個話

如果係點解初初一出係yakju 唔係takju?
takju 只係後期先出,亦係yakju 再加google wallet
仲又咩叫認祖歸歸?
如果你係想講"認祖歸宗",早係年頭個時已經講緊,但係當時係連takju都未有
假如takju 先係google 直屬,點解當時係要用yakju 而唔係takju

最多只可以話兩個都係google official update!

邊個話

如果係點解初初一出係yakju 唔係takju?
takju 只係後期先出
仲又咩叫認祖歸歸?

最多只可以話 ...
garnett_v 發表於 2012-7-16 11:18

OK,咁我喺貪她有 Google Wallet...哈哈。

按所知...
takju(為美國 Google Play Store 上販賣或在 Google I/O 上贈送的機種)
yakju(即是一般網路上所謂的認祖歸宗版本)
*未知正確與否,請指證。
謝謝。

yakju = 國際版rom, 唔係網絡流傳, 唔好亂嗡, 都係goolge更新, 而且最快
takju = Google Play 買既Unlocked 版 ROM, 係後期先有呢個ROM

http://cn.engadget.com/2012/04/2 ... r-gsm-galaxy-nexus/

係咪英文interface ?! :P
你Login 你個market 就會見到, 仲有個Play Books, 不過係部機直頭唔見有, 但睇m ...
Kobukuro 發表於 2012-7-16 11:16

Magazine, Books, Movie一直有裝左
開機個陣android會做checking
如果你個地區係無衣d service就同你disable左佢
你用TB就會見到佢地係freeze左, unfreeze佢地就OK