微信係咪惡意軟件?

用完後明明退出返,但佢會在背後自動啟動運行 ,即代表一路食緊電,而且相當耗電,唔知用緊既師兄覺唔覺得?

用完後明明退出返,但佢會在背後自動啟動運行 ,即代表一路食緊電,而且相當耗電,唔知用緊既師兄覺唔覺得? ...
ways 發表於 2012-7-21 00:18

當我一知道微信係由QQ母公司所出,就決定唔用,覺得大陸軟件同個執政黨一樣咁無賴,無謂請鬼容易送鬼難。

whatsapp 都係咁。。。

當我一知道微信係由QQ母公司所出,就決定唔用,覺得大陸軟件同個執政黨一樣咁無賴,無謂請鬼容易送鬼難。: ...
EOS5 發表於 2012-7-21 01:19

ME TOO
分分鐘將你D資料PASS俾中國政府.........
GOOGLE最多將你D資料賣廣告, 俾中國政府就.........
所以我一定唔掂大陸D 軟件LO

唉, 而家同大陸咁多來往, 好難唔用微信囉

codyex 發表於 2012-7-21 09:20
人格分列囉,微博講假話,facebook 先講真話

人格分列囉,微博講假話,facebook 先講真話
greatedmond 發表於 2012-7-21 11:56

大6網警有特權。
中國上唔到個d佢地都有權上。

codyex 發表於 2012-7-21 09:20

冇辦法,我d親戚不論係大陸定係移左民果d,都中晒騰訊毒,就算知道有騰訊公司以外既通訊軟件,都係繼續用騰訊,搞到連我都唔用唔得咋.....

回復 7# lowbking

佢夠膽米越境捉我地lo==

whatsapp 都係咁。。。
semuel 發表於 2012-7-21 02:58

即時通訊軟件最煩惱就係呢個問題....
如果唔係咁食電既話長期開著都冇所謂
之前長開著QQ,發覺d電去得快左好多,冇得避免