[實用軟件] ANDROID (神級軟件推薦) 功能=驚天地泣鬼神

AutomateIt-Automate Your Droid (五星級推薦軟件)
完美自動化系統工具

筆者以往都很小特別為一隻程式作出試用感想,但是這個程式實在是十分強大,十分完美,它簡直是直接令到你的 Android 設備完美自動化,成為真正的智能手機,當筆者發現,這麼強大功能的程式而它所佔用的記億體,竟然不足 10mb 實在令人十分驚訝.. 以下作簡短功能解說。

雖然此程式功能十分強大,但是設定十分簡易,設定一個項目,你只需要不用一分鐘便完成,不用什麼特別指令模式,全都是下一步下一步的導向模式去完成設定,我相信任何人都懂得如何使用,另外他還內建,一種好像 Google Play 的市集,你可以把你的設定上傳到市集,和大家分享,又或者在市集內下載別人的設定到自己手機上用,這個程式,你用過一次以後必定會愛上,他能創造功能如下。

1. 設定開啟螢幕後多小秒,自動開啟程式,如 Whatapps

2. 當你電話聊天結束後,自動跳回主畫面

3. 當你回到公司接收到公司的 WIFI 時,手機自動把音量收細,或者靜音,當你離開公司 WIFI 範圍內後,手機音量自動變回正常

4. 只有在開啟 Google Map 時才自動開啟 GPS,當 Google Map 關閉時自動關掉 GPS

5. 可以設定螢幕開啟時,手機會跟你說出 HI 或者自訂文字句子,只限英文

6. 可以設定在什麼時間切斷數據連接或者直接進入飛行模式,可以選定星期天數

7. 可以直接導入 Google 日曆在你設定好的會議日期時間內自動進入靜音模式

8. 可以設定當手機接收到那一種 SMS 文字時自動回報定電話號碼 GPS位置

9. 可以設定當手機接收到那一種 SMS 文字時自動撥號給指定電話號碼

10. 可以設定當手機電力底於多小 % 時自動說出一句你所設定的英文,再自動切斷數據,或直接切斷數據

11. 可以設定在某 GPS 範圍內把手機自動靜音...............

因為功能實在太強大自由化,根本無法把所有功能解說,所以筆者建議大家下載去測試分享心得,以筆者推薦指數,此款程式絕對五星級

http://watchandroid.blogspot.hk/2013/05/automateit-automate-your-droid.html

抄Tasker?

當你電話聊天結束後,自動跳回主畫面 《----咩唔係部部電話係咁既咩?

點解第四項係簡體字...

回復 2# nnd

抄唔緊要..最緊要抄晒有功能又free.....不過如果要錢..就吾原創..無咩須要支持了

唔錯
Tasker個介面實在...
呢個清爽好多... 殘體應該係翻譯問題 我用英文算

抄Tasker?
nnd 發表於 2013-6-9 16:21

有人提出過個問題, 但有人話唔同, 我冇用開TASKER 所以答唔到你

當你電話聊天結束後,自動跳回主畫面 《----咩唔係部部電話係咁既咩? ...
a886 發表於 2013-6-9 16:49

唔係

當你電話聊天結束後,自動跳回主畫面 《----咩唔係部部電話係咁既咩? ...
a886 發表於 2013-6-9 16:49

你用 Note2 你都唔知 

你試下接聽完電話睇下會點 

試下打出傾完電話睇下會點 

睇下會唔會傾完電話跳到通話記錄 

回復 7# chris_

點都有d唔同既咁又