[操作疑難] Whatsapp notification

話說因我細佬成日用我部機打機,咁無所謂啦。
但有時我D fd send whatsapp畀我講啲私人嘢又唔想俾佢知,咁我就set左要password先開到whatsapp,其實都好麻煩,每次都要入pw!

但仍有缺憾就係notification個度仍然睇度最新個msg......咁我唯有disable notification

咁攪完一輪要check whatsapp好唔方便,唔知有無更好o既方法呢?

話說因我細佬成日用我部機打機,咁無所謂啦。
但有時我D fd send whatsapp畀我講啲私人嘢又唔想俾佢知,咁 ...
stm2007 發表於 2015-4-11 13:01

買部國產機俾你細佬用,幾舊水解決問題。

回覆 1# stm2007

搞咁多野都唔及做一樣野好,唔好比部手機比你細佬玩!

你部電話有無"訪客模式"呀?

我部有喎

回覆 4# 1號閒人

訪客模式
第一次聽

WhatsApp 可以選擇 notification 唔顯示訊息內容

回覆  1號閒人
    訪客模式
第一次聽
philips2001 發表於 2015-4-12 18:20

淺談Android 5.0的多使用者訪客模式運用
http://walker-a.com/archives/2747

升級Android 5.0!這些功能必須知道
https://community.htc.com/tw/chat.php?mod=viewthread&tid=8648
訪客模式
谷歌在Android 5.0中加入的訪客模式,其實也有些姍姍來遲。在訪客模式中,我們可以以機主的方式登陸手機,如果不想別人看到你手機的某些內容,你也可以偷偷切換到訪客模式,最多可以添加4個訪客。
切換到這訪客登錄後,可以自行設置是否允許訪客打接電話,並且此前機主模式下的環聊,也就是短信內容是無法再看到,需要訪客重新添加谷歌帳戶,但是通話記錄還是依然可見。因此訪客登錄在保護機主隱私上還可以更進一步。

淺談Android 5.0的多使用者與訪客模式運用

升級Android 5.0!這些功能必須知道

...
別問我是誰 發表於 2015-4-12 23:17

好詳細

回覆  1號閒人

訪客模式
第一次聽
philips2001 發表於 2015-4-12 18:20

我部手機有,不過話時話,電話唔係遊戲機,正常唔會借人玩

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

訪客模式早兩年都有喇, 不過開左之後慢好多