有無瀏覽器唔會被自動kill?

我係裡面開mp3來聽,做下其他野都會無啦啦kill左佢

有晒咩都唔做都會自己kill左

我係裡面開mp3來聽,做下其他野都會無啦啦kill左佢

有晒咩都唔做都會自己kill左 ...
lastphoenix 發表於 2015-6-12 21:55

似係唔夠ram,系統自動kill舊app

似係唔夠ram,系統自動kill舊app
ccu 發表於 2015-6-14 02:34

但都有幾百ram

但都有幾百ram
lastphoenix 發表於 2015-6-14 12:31

以前用部1G ram開3-4個app已經kill app, 而家用3G ram, 可以開返幾日前開的chrome, firefox都冇kill過, 所以應該唔關瀏覽器事。你再睇睇部機的setting, 例如會唔會在"開發人員選項"入面將"背景處理限制"改左唔係"標準限制"

以前用部1G ram開3-4個app已經kill app, 而家用3G ram, 可以開返幾日前開的chrome, firefox都冇kill ...
ccu 發表於 2015-6-14 19:05

一早已set最大數都係被kill
chrome有記錄,kill左佢再開都會同步返
firefox就只係得歷史

一早已set最大數都係被kill
chrome有記錄,kill左佢再開都會同步返
firefox就只係得歷史 ...
lastphoenix 發表於 2015-6-15 10:27

其實你有幾多ram剩? 啱啱試埋部 2G ram zenfone 2 , 測試過勁開app, 佢會keep住最少3xx-4xx ram, 最早開的app都會kill哂

其實你有幾多ram剩? 啱啱試埋部 2G ram zenfone 2 , 測試過勁開app, 佢會keep住最少3xx-4xx ram, 最 ...
ccu 發表於 2015-6-16 00:09

2Gram機
剛開機得718MB

開住瀏覽器來聽電台就得返649MB

開埋p&d就會kill左瀏覽器,個時就得599MB