[操作疑難] play store疑難

日前家人手機登入play store,
竟列出顯示你的設備與此版本不兼容,
已下載既apps無法更新及不能下載其他apps...
請問手機發生甚麽問題?

試入設定 應用程式 全部 找 play store

清除快取 清除資料 再重新進入試試

試入設定 應用程式 全部 找 play store

清除快取 清除資料 再重新進入試試 ...
別問我是誰 發表於 2015-8-1 00:38

試左,依舊不行...

試左,依舊不行...
buscocamp 發表於 2015-8-1 00:53

開playstore,由左到右拉個menu出嚟,去settings,最底有build version,按佢睇下有無得udpate,然後reboot部機。

試左,依舊不行...
buscocamp 發表於 2015-8-1 00:53

再試 入設定 應用程式 全部 找 play store

解除安裝更新

再試 入設定 應用程式 全部 找 play store

解除安裝更新
別問我是誰 發表於 2015-8-1 02:18

都係唔得,未裝既apps load唔到,
係已安裝應用就顯示唔到apps
d apps係曬所有應用度先有(但顯示你的設備與此版本不兼容)
商店首頁想找apps就只有facebook
但試按安裝卻信息出錯[RPC:S-7:AEC-0BOLW-WU6P-D3DS4]
無晒符

都係唔得,未裝既apps load唔到,
係已安裝應用就顯示唔到apps
d apps係曬所有應用度先有(但顯示你的設 ...
buscocamp 發表於 2015-8-1 14:26

你果部大陸機黎架 ?

最終方法 找該款機既原裝或客制 Rom 刷入

你果部大陸機黎架 ?

最終方法 找該款機既原裝或客制 Rom 刷入
別問我是誰 發表於 2015-8-1 23:43

全中!巴打
coolpad 7298A
有刷機方法提供嗎
禾唔識刷機,拆機就識XD
部機有問題,唔知跟早排多手鏟apps/程式有關 a

全中!巴打
coolpad 7298A
有刷機方法提供嗎
禾唔識刷機,拆機就識XD
部機有問題,唔知跟早排多手 ...
buscocamp 發表於 2015-8-1 23:50

多數係刪咗 Google 其它服務有關

酷派7298A rom下载|刷机包下载|官方精简-rom基地
http://www.romjd.com/Device/coolpad-7298a

去 Google 搜尋 coolpad 7298A 刷機

多數係刪咗 Google 其它服務有關

酷派7298A rom下载|刷机包下载|官方精简-rom基地

去 Google 搜尋 coo ...
別問我是誰 發表於 2015-8-2 00:00

獲取地址異常
要點做,要連線電腦嗎?