有人在玩台版蒼之騎士嗎?

有人在玩嗎?

我玩緊

隻野係唔錯  但攻擊煩到嘔,又要計橫直  又要同敵人搶右上格仔,技能一拉 又唔係即放,居然頭幾關都拎唔到箱

我玩緊日版.

隻野係唔錯  但攻擊煩到嘔,又要計橫直  又要同敵人搶右上格仔,技能一拉 又唔係即放,居然頭幾關都拎唔到 ...
奠老旗合 發表於 2015-10-27 06:50

其實初初玩就有心機 自己慢慢打 ..
之後都變左 x2 倍自動打 , 自己去出必殺技,last 關打boss 先人手

其實初初玩就有心機 自己慢慢打 ..
之後都變左 x2 倍自動打 , 自己去出必殺技,last 關打boss 先人手 ...
迷 發表於 2015-10-27 10:09

唔知台版同日版係咪一樣, 呢隻 game 既精髓係O係團戰同主線個故仔度... 其他O個 D 真係當 bouns 算. XDD

唔知台版同日版係咪一樣, 呢隻 game 既精髓係O係團戰同主線個故仔度... 其他O個 D 真係當 bouns 算. XDD ...
fatyee 發表於 2015-10-28 08:50

想問下 日版發展落去係點?

1) 見人講後期 遠弓隊會好著數,用一射 +光弓 +個唔知咩陣??  係咪真?
2) ching 點排d 人??  混合型  定槍/弓隊 定專係團戰做cb 手呢?
3) 好奇問下 主線的角式人物 會唔會有非 R 卡 都唔明點解全部主線人物  連sr都無

最後: 千期唔好爆主線故仔 再落去係點.. 我台版開到第 7章ja

想問下 日版發展落去係點?
迷 發表於 2015-10-28 09:33

1) 組咩隊有時好睇你有咩人. 對上一次個人戰個冠軍係全槍隊. 槍隊好玩, 但係攻擊力較弱. 弓隊我暫時又唔覺好強. 反而我鍾意打隊, 可能因為我 99LV 既打角齊 D...

2) 如果平時打曜日主線我好求其, 主線用隊滿 LV 既. 曜日就兩隻滿 LV 加幾隻未開晒 epsiode 既人. 團戰我做雜工, 疊 chain + 斬人 + 攻城手回緊 BP 時補位攻城

3) 卡可以去下面呢個網睇... 「評価一覧」入面有得睇晒暫時有既卡.
     主線角式其實好多都O係大池度有得抽. 如果你指男角, 女僕, 大叔O個幾個主角既話, 除左男主外, 日版大型團戰獎品同特別 event 都出過 SSR 同埋 SR. 對上一次大型團戰既獎品係大叔, 我O個團唔好彩, 外圍賽幾場都對住 D 勁我地好多既團, 只係入到 C2, 最後 C2 好似去到 16 強就止步, 獎品係突滿 SR 大叔.
     http://xn--kcke0a2r.gamewith.jp/

P.S. 故仔你慢慢睇... 我覺得越黎越緊張...

1) 組咩隊有時好睇你有咩人. 對上一次個人戰個冠軍係全槍隊. 槍隊好玩, 但係攻擊力較弱. 弓隊我暫時又唔 ...
fatyee 發表於 2015-10-28 10:18

我都like 槍隊 但新玩一排只係 ,又仲唔到貞德  .. 依傢都係炒雜亂.. 只好等
槍人我依傢只得  活在當下之男加爾姆 + 公國的懷刀弗雷德 , 要再有貞德 同 庫洛德 先可以叫槍隊了

打人 唔知點解d game 評都話麻麻 好奇.. 其實我都覺得幾好用..
真係衰在團戰無咁著數要涯人招先, 但安個昏睡珠技能 去打raid / boss  好著數  又打4格

主線人物有 SR SRR , 聽見覺得好吸引~

重有想問非重課玩家 其實點先界限突破到 去 90+ LV 呢..  d 騎士記憶好有限咁

日版槍隊 優勢在早排出了支正太槍
團戰幣出了支降防槍
如果再加埋貓槍
根本pk 好難會輸