有無人同玩緊 [四驅傳說]?

討論下

介紹下xD

介紹下xD
rickee 發表於 2016-2-13 12:33

上年玩過爆走四驅 ,完全唔掂,要自己控制比油 /收油,但就算你點TUNE架車 同收曬油都好,都係會飛出軌.. 另外 一未迫人課金..  好快已無玩

最近見GOOGLE PLAY 有隻新野叫四驅傳說,又試下DL 來玩,原來係HK 公司出
個故事 D 對方都幾好笑,多D 香港口語

1) 無得你控制比油,似返真實玩四驅少少,只可以控制 START 時放車個TIMING,放得準 會起步快好多!

2) 我無課金,都抽到5星PARTS  (龍頭)

3) 呢隻GAME 特別少少.. 飛出軌 就當輸,無得執車 (都唔知好定唔好.. 但又好似 因咁唔洗一味比人屈速),所次TUNE 車時好考快得來要穩!
速度/(樓)力/重量/坑阻/墜壓力/穩定性  << 隻GAME 設計車的6圍,但唔係話只得速度愈高就愈好..  要平衡到..  
我去對戰場,都幾常贏到速度 OR (樓)力比我高的對手

4) TUNE 車 點夾PARTS 的確要有D心思,好在可以去試車場慢慢試(唔洗扣體力),唔係話一味把PARTS 升LEVEL 就好.. 我就中左伏 把個薄呔升到LV7 偷到超薄..  結果用細SIZE鈴 就出事..  架車快左.. 不過一到D起跳位 飛出街.. 結果要再打MISSION 再拎過條呔LV1 先岩用    每次有PARTS 要UPGRADE ,都要試清楚有咩後果..
佢好在改車到有教個原理係點

5) 隻GAME 分活動/ 故事/ 對戰 ,但要彈依傢重未有得ADD FD 同LINK 返FACEBOOK

https://play.google.com/store/ap ... legend&hl=zh_HK

一開服就有玩,玩落好過隻爆走,爆走玩到火都來,an機玩lag到爆,部車又好似個彈彈波彈來彈去

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

一開服就有玩,玩落好過隻爆走,爆走玩到火都來,an機玩lag到爆,部車又好似個彈彈波彈來彈去

...
muyo 發表於 2016-2-23 11:10

師兄用你用 C/R/F 底盤?

師兄用你用 C/R/F 底盤?
迷 發表於 23-2-2016 01:47 PM

我用C,因為只係抽到C摩打,R應該無人用,少左個尾差好遠

我用C,因為只係抽到C摩打,R應該無人用,少左個尾差好遠
muyo 發表於 2016-2-23 16:21

請問一下,摩打 5星係咪好難仲?
我依傢只係用 第10關BOSS 出個4星F 摩打(LV8) 唔太敢再升LV 谷勁D... ,另外前日抽仲個雙軸 4星磨打 14000尾轉/1500樓力到~ 但好食電..LV1 2000

我反而仲親都係F 底盤~  C只得一個,所以唔敢轉來試住

想問下師兄 C型底盤有咩心得?  我有個困難位係,齒輪 C型點解唔見 有 3.5:1 ??  (MISSION 唔多覺有,打親都係4:1 / 5:1)
F型底盤計,4:1 5:1 O既坑阻力好鬼低..  架車會好慢..  又仲唔到2 3星靚少少的齒輪 (仲到個1:4 F型 都不及我 開GAME 個1星 3.5:1... 好)

我依傢F型車底 用緊 3.5:1 的 ,我架車墜壓力 已經3927,唔知係咪因F 型問題,4星磨打 都唔多頂得順.. (龍頭 中 鳳尾都 4星以上野了) 一去到某D 版圖紅色 位會太快飛出街,要專登轉返 大軨 OR 厚呔 怎至轉無咁高抗阻的底盤先得  ,C 型底盤呢方面會唔會好D? 照理個架平均D  

不過PVP 2個地圖我就無咩事,可以用曬差唔多 最好的PARTS 去鬥,以今星期B2 場為例..我點玩都去唔到3粒星時間(試車場) ..最快都係45秒幾,師兄有無心得講下,謝謝

衣隻野5星唔難中,你等有摩打up果時先抽,我就中晒技能無紅色,1紅,2紅同3紅5星中摩

4星摩要升lv,你刷尾關果隻紫魔有若果有2紅技能就留一留,技能要刷到強化磁力,雙加9%扭力以上就夠玩PVP,

底盤你刷而家個活動,有4星中底

3.5:1齒我覺得比較慢,扭力唔夠,而家D人通常用5.1 /6.1,活動好似有3星齒刷,但唔記得幾比幾

建議你星期一果個材料關唔好miss, 刷摩打技能要ge材料都係星期一刷

衣隻野5星唔難中,你等有摩打up果時先抽,我就中晒技能無紅色,1紅,2紅同3紅5星中摩

4星摩要升lv,你刷尾 ...
muyo 發表於 2016-2-23 16:49

可能我摩打扭力唔夠勁.. 用5:1 真係會慢 可能我升高D 摩打LV 轉用就無問題
等我再試下,謝謝講解

4星摩要升lv,你刷尾關果隻紫魔有若果有2紅技能就留一留,技能要刷到強化磁力,雙加9%扭力以上就夠玩PVP,  <<哎呀 你唔講唔知有雙紅.. 我依傢單紅JA  +左8.7%扭力 , 功能就+2%轉速

紫摩問題我無好的 C 底盤 / 齒輪

可能我摩打扭力唔夠勁.. 用5:1 真係會慢 可能我升高D 摩打LV 轉用就無問題
等我再試下,謝謝講解
...
迷 發表於 23-2-2016 08:02 PM

你趁而家活動有4星C/F底盤就刷翻幾個,最好藍色技能,導電能力會加轉速