有冇app可以比老人家聽收音機?

之前買左部電話比老人家,但係部機係冇收音機的,但老人家每個星期三同日都需要聽,download 過d收音機app發現都只係拎返官方的source,但官方的source今年再聽唔到賽馬節目,有冇ching 知有冇咩app 可以聽返到的?

之前買左部電話比老人家,但係部機係冇收音機的,但老人家每個星期三同日都需要聽,download 過d收音機app ...
liok 發表於 2016-10-20 01:04

商台 app 咪有直播兼有馬聽囉
search "hong kong toolbar"

via HKEPC Reader for Android

商台 app 咪有直播兼有馬聽囉
search "hong kong toolbar"

c14101 發表於 2016-10-20 07:53

就係裝左發現唔得...佢今年唔知係唔係比TVB要求定點,商台個APP賽馬時間會只播音樂

就係裝左發現唔得...佢今年唔知係唔係比TVB要求定點,商台個APP賽馬時間會只播音樂 ...
liok 發表於 2016-10-20 13:13

噢!?我一直用 Hong Kong Toolbar 聽馬架播!
你確定係裝了這個沒錯!?
https://play.google.com/store/apps/details?id=cn.hktool.android.action

噢!?我一直用 Hong Kong Toolbar 聽馬架播!

via HKEPC Reader for Andro ...
c14101 發表於 2016-10-20 17:45

對, 是這個。現在又聽得返了嗎?
我在開季時比老人家問點解聽唔到,我聽佢話版權定咩問題話唔播得的,那我星期日再試下先, thanks

買部有FM收音機既手機比老人家用

via HKEPC Reader for Andro ...
c14101 發表於 2016-10-20 17:45

ching 你現在有冇同來聽?
我特登再開來聽, 都係只有音樂

最好用一定係呢個,可惜商台聽唔到
https://play.google.com/store/apps/details?id=tw.com.off.hkradio

最好用一定係呢個,可惜商台聽唔到
~Mac迷~ 發表於 2016-10-23 15:14

這個暫試用落真係唔錯, 多謝介紹

ching 你現在有冇同來聽?
我特登再開來聽, 都係只有音樂
liok 發表於 2016-10-23 14:34

沒問題,你手機咩台!?
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊