神咪 + 唱K apk + chromecast2

Chromecast2<<Wifi>>唱K apk<<藍芽>> 神咪

請問以上情況有無方法可只出畫面去電視,音樂加人聲可以係支咪出返?

via HKEPC Reader for Android

Chromecast2 電視出畫面 唱K apk 

藍芽 唱歌出聲及手機音樂  神咪 

我剛試過 以上兩項成立  但其實你係想點

音樂加人聲可以係支咪出返 

若你部電視都有聲 你可將電視音量關閉

回復 2 #別問我是誰

當我藍芽連左神咪,電話唱K apk就只出畫面,人聲同音樂係哂支咪出,咁ok.
但用chromecast2連電視出畫面,就會音樂出電視,支咪就會得返人聲

via HKEPC Reader for Android

但用chromecast2連電視出畫面,就會音樂出電視,支咪就會得返人聲
ckleung0923 發表於 2016-10-28 14:46

會唔會係你藍芽未連到支咪 所以咁

試手機同咪連咗線先 再連 chromecast2 試試

都唔得 再試相反 先連接 chromecast2 再連 支咪

有乜唱k apps好用?

有乜唱k apps好用?
louischeung 發表於 2016-10-30 08:29

我之前用 愛唱 但剛剛下載 天籁K歌

絕大部份呢類 app 只得字幕無背景畫面

但剛試 天籁K歌 就好似真係既卡啦 ok 碟咁款 

天籁K歌 試咗首 張學友 遙遠的他 個 app 裏面可開關人聲 好正 

但佢用好多容量 下載咗 66 首歌用咗 1.3 GB  

最底幅圖可見到 每首歌有

1個 MP4 15 ~20 MB 不等

2 個 m4a 7 ~10 MB 不等

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

我之前用 愛唱 但剛剛下載 天籁K歌

絕大部份呢類 app 只得字幕無背景畫面

但剛試 天籁K歌 就好似真 ...
別問我是誰 發表於 2016-10-31 08:39

係巴打你先咁好人,回應毎事問LC...

係巴打你先咁好人,回應毎事問LC...
buscocamp 發表於 2016-10-31 10:00

因為我覺得個答案 好多人都啱睇  乘機推介一下