[操作疑難] 姐姐部紅米 NOTE2 開機停在 MI 位有沒有救

重重複又開再停在 MI 位;
入到去 選 RECOVERY 位;
又入到 M-RECOVERY;
可選 簡, 繁, 英;
但 REBOOT 都是在 MI位 重複開;
已經 用過 SP FLASH TOOLS;
但寫入 ROM 沒反應;
一直是 0%;
不過程式 DRIVER 就認到部機

DEL,睇錯

有沒有圖?

裝完第一次boot機要做優化,會等好耐,給點耐性吧!

刷唔死架, 第一次開機試過等半小時, 真係唔得就重刷(其實壞左重好, 有籍口換機XD

重重複又開再停在 MI 位;
入到去 選 RECOVERY 位;
又入到 M-RECOVERY;
可選 簡, 繁, 英;
但 REBOOT 都是在  ...
aazz 發表於 2016-11-4 09:19

boot 去 fastboot mode 跟住用線刷

boot 去 fastboot mode 跟住用線刷
low 發表於 2016-11-10 10:36

去不到 FASTBOOT MODE;
只有入去選;
什麼MODE
同入到 M-RECOVERY MODE
如選擇語言
跟著可以洗手機記憶
但不知有沒有洗
只有用一貼講的程式見到機
同好像可以刷
但沒反應一直0%
小米的認不到

去不到 FASTBOOT MODE;
只有入去選;
什麼MODE
同入到 M-RECOVERY MODE
如選擇語言
跟著可以洗手機記憶
...
aazz 發表於 2016-11-10 16:14

我部紅米NOTE3G, 試過清完機, 一直停左係選語言個度(MIUI7),後來刷機昇上MIUI8, 刷完至無事,上官網睇下點樣線刷,有可能搞得惦

我部紅米NOTE3G, 試過清完機, 一直停左係選語言個度(MIUI7),後來刷機昇上MIUI8, 刷完至無事,上官網睇下點 ...
black062006 發表於 2016-11-10 19:58

官網是大陸定香港;
是不是要入論壇

官網是大陸定香港;
是不是要入論壇
aazz 發表於 2016-11-11 22:42

我當日都係百度搵出來,我都5記得左.你試下百度搵下可能幫到你