想問可否攞到喺play store度安裝咗嘅app嘅apk檔?

標題比較難解釋
因為大部份時間喺大陸
所以入咗部國行版moto z
但冇play store,  要裝就冇咗保養
所以想搵安全嘅apk檔安裝
請師兄們指教
Thank you so much!!!

可以,但你要有多部Android機有Google Play, 你只要係嗰部機從Google Play 安裝好想要既apps後,用Super Backup備份,就可係備份folder內找到個app既apk, 再copy去你部大陸機裝就得!

自已搜"googly play 下載到電腦"

自已搜"googly play 下載到電腦"
billyck2 發表於 2016-11-21 21:37

Moto機係唔可以直接用到google play
要unlock bootloader先得,但unlock後會冇保養

標題比較難解釋
因為大部份時間喺大陸
所以入咗部國行版moto z
但冇play store,  要裝就冇咗保養
所以想搵 ...
kayzee0302 發表於 2016-11-21 21:23

係如 系統資訊 PRO , ES 檔案瀏覽器 之類

都可將你手機內裝咗既 app 備份一份 apk 檔出來 再放到另一手機安裝都得

Moto機係唔可以直接用到google play
要unlock bootloader先得,但unlock後會冇保養 ...
kayzee0302 發表於 2016-11-21 21:40

你搜左未?佢咪比你下載係google play上面見到既APP囉,邊個叫你裝google play

電腦有網頁專門轉 cool go play APPS個網址做apk,然後可以下載,之後你再轉入手機安裝囉。

谷歌一下便會見。

Apkmirror,呢個網好在有齊舊版本,有d app要自己分arm,arm64,x86,
而且一般更新得比香港既Play store 快。

你搜左未?佢咪比你下載係google play上面見到既APP囉,邊個叫你裝google play
billyck2 發表於 2016-11-21 21:43

我以為你叫我去download Google play去電腦
誤會咗,唔好意思

Apkmirror,呢個網好在有齊舊版本,有d app要自己分arm,arm64,x86,
而且一般更新得比香港既Play store 快。 ...
tom0079 發表於 2016-11-21 21:56

呢個網站係幾好,我都推薦