[操作疑難] 有D 咩辦法將天籟K歌裡面啲歌export出黎呢?

有D 咩辦法將天籟K歌裡面啲歌export出黎呢? 請指教一下, 謝謝!

有D 咩辦法將天籟K歌裡面啲歌export出黎呢? 請指教一下, 謝謝!
sonycliepda 發表於 2016-12-2 23:05

可以 仲好簡單 

但呢個 App 容量好驚人  (点歌) 51 首歌 就用咗 1.5 GB

平均每首歌用你 30 MB   但 app 內可設定是否下載埋伴奏

只要將首歌 選 (点歌) 之後 就會保存在你手機

用檔案瀏覽器 並選擇 (顯示隱藏文件)

進入手機內置儲存容量 找 Audocn 資料夾 進入 .music 資料夾

如下圖 每首 KTV 都有 4~5 個案 顯示的 KTV 畫面就是 .mp4

.m4a 就是音樂 點解有兩首 (因為一首有伴奏 一首無伴奏)

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

可以 仲好簡單 

但呢個 App 容量好驚人  (点歌) 51 首歌 就用咗 1.5 GB

平均每首歌用你 30 M ...
別問我是誰 發表於 2016-12-5 00:23

謝謝回覆, 咁如果要將首歌要有畫面又要有伴奏音的話, 係未要用軟件將聲音同畫面夾返埋一齊呢? 謝謝!

謝謝回覆, 咁如果要將首歌要有畫面又要有伴奏音的話, 係未要用軟件將聲音同畫面夾返埋一齊呢? 謝謝! ...
sonycliepda 發表於 2016-12-5 16:47

我未玩過合併  所以唔楚 不過應該得既