請教「暫時 unroot」程式

本人用開 root 既 android,對我方便啲,所以唔想放棄
本嚟 android pay 唔畀用,都好唔開心咖啦,點知而家 o!epay 都唔畀 root 機用,嬲咗!

唔知有 app 係可暫時 unroot 既呢?
記得以前見過有一按暫 unroot,呃住部機,咁我用完相關程式後開返 root

求指教,謝謝

師兄,而家發展到唔係只係root既問題,而係改動過bootloader都唔得。

請問你點樣root機?有無刷TWRP recovery? 如有就已經改動過bootloader, 咁樣比你有temp unroot都無用!

本人用開 root 既 android,對我方便啲,所以唔想放棄
本嚟 android pay 唔畀用,都好唔開心咖啦,點知而家 ...
dearkaki 發表於 2016-12-9 12:42

無"暫時 unroot",你unroot左那怕root返都會有問題,一定要flash rom

本嚟 android pay 唔畀用,都好唔開心咖啦,點知而家 ...
dearkaki 發表於 2016-12-9 12:42

http://www.hkepc.com/forum/redir ... 57&pid=35725280
ROOT機可用既o!epay, 記住唔好更新

nnd 發表於 2016-12-9 13:12

多謝師兄

我剛裝咗,但久久都無 sms,唔知係咪知我用舊 version apk 唔 send sms 給我呢

師兄,而家發展到唔係只係root既問題,而係改動過bootloader都唔得。

請問你點樣root機?有無刷TWRP recov ...
antonyhk 發表於 2016-12-9 13:06

我好似無 TWRP recovery 的呀

Rooted 可以裝RootCloak... 加o!epay 入白名單.

利申: D855 成功.

nnd 發表於 2016-12-9 13:12

又突然得啦,可能佢 sms server 有問題,今早 request 十幾次 code, 一連十幾個 sms 湧入嚟~~哈哈

Rooted 可以裝RootCloak... 加o!epay 入白名單.

利申: D855 成功.
kingkiu 發表於 2016-12-9 14:10

剛試了,都係唔得, android pay + 渣打 唔得

剛試了,都係唔得, android pay + 渣打 唔得
dearkaki 發表於 2016-12-9 14:20

Android Pay唔洗諗,你下載SafetyNet Helper睇下,應該CTS Profile過唔到,AP就一定用唔到!