[己解決]已偵測螢幕重疊功能

大家好,  我己經"否"晒所有應用程式, 但依然有"已偵測螢幕重疊功能"
請問點解決? thanks

己解決, 原來我開左內置的touch assistant

回覆 1# pbfans

尼個係一個猫捉老鼠遊戲,你睇吓有冇裝左d護眼app,有就要disable左先。 我之前裝左個字典app叫biscuit,揾左好耐先搵到系佢

參考下呢個post:
leave 發表於 2016-12-23 22:54

關晒都唔得

回覆  pbfans

尼個係一個猫捉老鼠遊戲,你睇吓有冇裝左d護眼app,有就要disable左先。 我之前裝左個 ...
ccu 發表於 2016-12-23 22:54

冇裝護眼app

回覆 5# pbfans

咁你首先諗吓有邊個app會overlay再續個試。如果root左可用鈦備份disable佢,如果冇root可能要uninstall

回覆  pbfans

咁你首先諗吓有邊個app會overlay再續個試。如果root左可用鈦備份disable佢,如果冇roo ...
ccu 發表於 2016-12-23 23:01

我己經"否"晒所有app la
同埋冇root過機

回覆 7# pbfans

有d app"否"左都冇用,如果唔係你已經搞惦左啦,你乖乖地續個試啦。如果root左可用鈦備份disable佢,如果冇root要uninstall

回覆  pbfans

有d app"否"左都冇用,如果唔係你已經搞惦左啦,你乖乖地續個試啦。如果root左可用鈦 ...
ccu 發表於 2016-12-23 23:25

咁大鑊! 仲裝左好多app !

回覆 9# pbfans

唔洗全部,只係試會overlay的app就得。我果次都搵左好耐, good luck!!

對岸搵到,睇吓有冇裝尼d:

Clean Master
CM security
Battery Doctor
藍色光濾波器
全能手勢
愛奇藝

如果有,請先試試看移除 APP,看問題是否可以解決。
由於根據網路上許多人回報,
這些 APP 有些功能會要求 " 圖層顯示 " 的權限,
即使你未開啟這些 APP,一樣會造成【偵測到畫面重疊圖層】的錯誤。