[操作疑難] 微信帳戶"登入環境異常"被封!

很久沒用最近login說我密碼錯誤,之後我用短訊密碼login成功但就說我"登入環境異常"引領到下一步,用驗證碼發到手機成功但依然不能登入要找另外一個用微信朋友代確認,輸入後到最後卻打出"暫無有效的輔助驗證",到現在依然不能使用但到安全中心卻說我的號碼正常無需解封!
請問有無方法可以救救?微信網頁找不到幫忙或聯絡,謝謝大家!

估計原登記微信電話號碼可能已回收重用,及被新用戶登記微信

估計原登記微信電話號碼可能已回收重用,及被新用戶登記微信
eeeuser 發表於 2017-1-9 17:37

登記微信的號碼我一直在用沒有取消,login說我密碼錯誤後用短訊密碼login就是發去我登記的手機號碼!

半年冇login ?

半年冇login ?
IFC 發表於 2017-1-10 01:53

大概2-3個月吧,原來有很多人有類似問題
https://www.google.com.hk/search ... 0WJeWEYul8wfdoLTABw

我呀媽部機就係咁, 佢同一時間轉 sim card + 換機, 之後就用唔返個微信

大概2-3個月吧,原來有很多人有類似問題
porozo 發表於 2017-1-10 11:20

好似要等1個月度, 佢會Del你個帳號, 咁你就可以用原電話號碼重新注冊~

我試過被人hack咗個acc。後尾要搵個有微信acc既朋友去自助解封。

我試過被人hack咗個acc。後尾要搵個有微信acc既朋友去自助解封。
felixjai 發表於 2017-1-11 20:37

微信亦要我找另外一個whatsapp朋友代確認,輸入後到最後卻打出"暫無有效的輔助驗證"!

微信亦要我找另外一個whatsapp朋友代確認,輸入後到最後卻打出"暫無有效的輔助驗證"! ...
porozo 發表於 2017-1-11 22:27

微信要揾WhatsApp去解封?聽落有啲怪