[操作疑難] Android pay 加唔返信用卡

一直用得好地地但之前去旅行因為買電話卡,個sales幫我設定電話卡叫我唔好set lock密碼比佢整 之後個android pay有提示話冇密碼唔用得。
返到香港我諗住Set返 點知冇咗加信用卡變左加e-money, 已經用返pattern lock亦都試過uninstall同clear data都唔得,有冇人知點先可以加返?
Thanks

via HKEPC Reader for Android
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

變左日本版Android pay?
有無換番香港卡去試?

Delete app cache and data...

https://www.alexclassroom.com/in ... nt-location-change/

係唔係你個google account既地區設定俾個位sales set左去其他地方?

變左日本版Android pay?
有無換番香港卡去試?
ccy777 發表於 2017-1-14 11:09

用緊香港sim card 日本sharp電話..
但明明以前都加到香港信用卡

Delete app cache and data...
siuhung 發表於 2017-1-14 12:19

已clear咗都唔得

係唔係你個google account既地區設定俾個位sales set左去其他地方?
ccy777 發表於 2017-1-14 21:42

地區係香港了

reboot

地區係香港了

STUPIDFUZK 發表於 2017-1-15 01:28

set左香港之後, uninstall Android Pay, 然後重新安裝過Anroid Pay, 睇下得唔得

試咗所有方法, 最後download返未支援e-money嘅版本就成功加到信用卡了.
唔該大家