在麥當勞難以使用android pay

一係就係拍咗出咗張單話交易失敗, 手機冇反應, 再唔係做提示hold埋d, hold1-2秒先ok

在7-11冇問題

手機係用xperia z5 premium

thanks

回覆 1# 鴨仔

有冇安裝例如HSBC嘅理財?

或者你有冇開屏幕?

回覆  鴨仔

有冇安裝例如HSBC嘅理財?

或者你有冇開屏幕?
chromechan 發表於 2017-2-14 23:53

已經開住mon, 冇裝hsbc理財但有裝payme

回覆 3# 鴨仔

安裝PayMe之前work唔work?

同埋喺設定入面,預設付款係咪都係Android Pay

因為照我所知,Sony機用NFC,或者八達通Sim係最穩定嘅牌子,如果你唔亂安裝啲會NFC影響嘅嘢

我都有同樣情況
手機拍左埋去,震左幾下,但就完全無反應直至 timeout / 手動取消

我都有同樣情況
手機拍左埋去,震左幾下,但就完全無反應直至 timeout / 手動取消  ...
rabbit82047 發表於 2017-2-15 01:48 PM
似乎係分店問題
因為我有d分店好順,有d唔得

回覆  鴨仔

安裝PayMe之前work唔work?

同埋喺設定入面,預設付款係咪都係Android Pay

因為照我所知,S ...
chromechan 發表於 2017-2-15 00:01

安裝payme之前都係傻傻地, 預設已經係android pay

安裝payme之前都係傻傻地, 預設已經係android pay
鴨仔 發表於 2017-2-15 22:49

應該係個別拍卡機嘅問題,或者拍卡位置。

應該係個別拍卡機嘅問題,或者拍卡位置。
tong6388 發表於 2017-2-15 23:15

已經對住黎拍, 同埋唔係一間分店係咁

回覆 9# 鴨仔

一係software,一係hardware

我知道上面嗰區好廢

不過我建議師兄喺backup後,reset一次,然後試吓