有咩方法一打開chrome 就自動彈個keyboard 出嚟?

有咩方法一打開chrome就自動彈個keyboard出嚟比我search嘢或者打網址?

係一開就係咁

而唔係咁

篤多一下都懶  ??

不如用 "ok google". 唔駛用手都search到。

不如用"ok google".唔駛用手都search到。
hyperbola發表於2017-3-1 02:19 PM

但用佢嚟search 唔會喺我個瀏覽器度顯示啲網頁,搞到要分開兩個apps
一個search 嘢,一個顯示網頁

我想search 嘢 同顯示網頁喺返同一個app

篤多一下都懶??
imax發表於2017-3-1 02:15 PM

有時開app慢,喺background 都可以接受

http://www.playpcesor.com/2014/11/android-google.html

被忽略但好用 Android 桌面 Google 搜尋列的五種活用

被忽略但好用Android桌面Google搜尋列的五種活用
chue發表於2017-3-2 02:03 AM

咁都係要分返開兩個apps啫
我就係想直接用chrome 嚟search

如果我用完google個app search完轉返chrome要咁做。。。

https://youtu.be/JjlVAs9sDuA

你開個CHROME係網址列度已經係直接用GOOGLE SEARCH
如果你一開就已經出KB叫你打網址/SEARCH,咁你變成開書籤就唔方便

咁都係要分返開兩個apps啫
我就係想直接用chrome 嚟search

如果我用完google個app search完轉返chrome ...
okt04125 發表於 2017-3-3 00:29

其實咁仲簡單,set 首頁即可

你開個CHROME係網址列度已經係直接用GOOGLE SEARCH
如果你一開就已經出KB叫你打網址/SEARCH,咁你變成開書籤 ...
fwood 發表於 2017-3-7 12:23 AM

我開個chrome出嚟search嘢嘅次數多過我開書籤好多倍