請問有冇CHING 熟ONEPLUSONE?

機種ONEPLUSONE 64G A0001

小弟手癢刪左機,之後搵番個ROM刷完之後,部機認唔到SIM卡同埋得番16GB STORAGE,
請問一下有冇CHING知道點整,或者有提供服務既報一下價? THANKS!

twrp刷lineage 14.1復活啦
https://download.lineageos.org/bacon

twrp刷lineage 14.1復活啦
calvinleeabc 發表於 2017-3-1 18:47

我已經刷左14.1 都係唔得
因為我係手多到連本身機底個SYSTEM ROM 都WIPE埋,唔知點搞番

我已經刷左14.1 都係唔得
因為我係手多到連本身機底個SYSTEM ROM 都WIPE埋,唔知點搞番:fai ...
yinhk 發表於 2017-3-1 18:58

正常五清再刷14.1會重生,試下重刷twrp

正常五清再刷14.1會重生,試下重刷twrp
calvinleeabc 發表於 2017-3-1 19:05

刷左新ROM 都唔得,都係認唔到SIM 同得16GB

係做左呢個STEP 之後就變左磚,救番之後就變左16GB同認唔到SIM
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

回覆 6# yinhk

你試下搵番個比 64G OPO 用嘅 ROM 黎救磚

https://forums.oneplus.net/threads/list-oneplus-one-firmwares-modems.421783

重新做一次flash firmware, TWRP, rom
刷Rom前響TWRP度做full wipe

(雖然剩刷Firmware應該搞掂)

亦可以試下搵下有冇人有ONEPLUS ONE 64GB既ABOOT(本身係應該要你自己BACKUP)

via HKEPC Reader for Android

回復 7 #ryan_giggs

唔關Rom事,話比個rom有d咩hardware嘅係firmware,佢唔郁firmware嘅話,刷幾多萬隻rom都冇用

via HKEPC Reader for Android

重新做一次flash firmware, TWRP, rom
刷Rom前響TWRP度做full wipe

(雖然剩刷Firmware應該搞掂)

亦可以 ...
bunch 發表於 2017-3-6 13:00

請問ABOOT 同FIRMWARE 有咩分別?