[操作疑難] 手機耐吾耐就下載吾到媒體檔案

事緣係咁嘅,我部mate 9每間個零2個月就會下載吾到其他人whatsapp比我嘅相或者短片,初時以為張sd卡壞啦,換張新卡就冇事可以下載返d相同片,咁張sd卡就攞返代理換啦,但代理check過話冇問題喎,不過都有換新卡比我,但跟著過多一排又問題出現,咁我以為吾夾卡就買第二隻牌子啦,又係開始冇問題,跟著間一排又吾得請問有冇高手解答,已換卡嘅牌子有Samsung,transcend,sandisk

回覆 1# 水晶石

whatsapp係擺落Internal Storage......正常係唔關SD Card事,會唔會你Internal冇位呀?

回覆  水晶石

whatsapp係擺落Internal Storage......正常係唔關SD Card事,會唔會你Internal冇位呀? ...
chromechan 發表於 2017-3-11 16:26

吾係,mate 9係可以將whatsapp儲存轉落sd卡
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

每次出問題換過張新sd卡就正常一段時間

whatsapp 轉返落本機MEMORY會唔會發生厘個問題?

回覆  水晶石

whatsapp係擺落Internal Storage......正常係唔關SD Card事,會唔會你Internal冇位呀? ...
chromechan 發表於 2017-3-11 16:26

whatsapp 轉返落本機MEMORY會唔會發生厘個問題?
akitohk 發表於 2017-3-11 16:45

咁又未試過喎

akitohk 發表於 2017-3-11 16:45

剛試返用內部儲存,可以正常下載返d媒體檔

剛試過將sd卡format之後又可以下載媒體檔,吾知係咩出現問題