軟件介紹~綠色守護

事源:有啲apps裝咗但唔係成日用,唔用佢都係後台自已行,食ram又搞到部機慢。(天貓/淘寶呢類)
用途:佢主要係將你唔想佢啟動既apps關咗佢。
結果:部機明顯順咗又快咗。

p.s. 無意間見到blog介紹,用咗一個早上,真係快咗好多。

回覆 1# Y你特曲

root機用就好用,
無root機用佢,有D app都係不能停後台運行

回覆  Y你特曲

root機用就好用,
無root機用佢,有D app都係不能停後台運行 ...
mupro 發表於 2017-3-24 13:06

你都識講:有啲apps
我無root機,手機從99%ram使用率降到83%,覺得好就介紹。
當然人人用法唔同,無可能100%保證好用。

回覆  Y你特曲

root機用就好用,
無root機用佢,有D app都係不能停後台運行 ...
mupro 發表於 2017-3-24 13:06

有 Root 不如用鈦備份 

回覆 4# 別問我是誰

綠色守護又簡單用一點

回覆  別問我是誰

綠色守護又簡單用一點
mupro 發表於 2017-3-25 01:18

我對大陸野始終有戒心 

我對大陸野始終有戒心 
別問我是誰 發表於 2017-3-25 01:37

我就係因為要裝大陸APPS,你可查吓BAT 全家桶,先搞到部機咁LAG。
幸好高手在民間,你有駐後台,佢有殺常駐。
呢個APPS點解係大陸出現,就係呢個原因。
而家我用咗呢個APPS,時時都有差唔多600MB FREE RAM係度,而家用落係好似新機咁快。
當然,如果你無而裝啲搞事APPS,呢個APPS 對你黎講真係無乜用。

回覆 6# 別問我是誰

佢應該係台灣架wor, 點會係共匪帝國野

回覆  別問我是誰

佢應該係台灣架wor, 點會係共匪帝國野
winsel 發表於 2017-3-25 19:18

簡體字之餘 開發人員地址都係大陸

5F, Building 3, Matrix International,
Gongshu District, Hangzhou,
Zhejiang, China

https://play.google.com/store/ap ... .oasisfeng.greenify

簡體字之餘 開發人員地址都係大陸

5F, Building 3, Matrix International,
Gongshu District, Hangzhou, ...
別問我是誰 發表於 2017-3-25 21:04

Greenify係內地人開發既app,係xda上亦廣受好評。