舊白色iPod膠面打磨

試過用AUTOSOL省銅高磨
但係個mon面好似矇左咁
如果用省銅水會唔會好d?

亞加力膠面不可以使用省銅膏/水打磨,要變返光面只可以用拋光機。

原帖由 kit_12303 於 2009-8-31 03:43 PM 發表
試過用AUTOSOL省銅高磨
但係個mon面好似矇左咁
如果用省水會唔會好d?

聽個名都好似唔多啱用 wor

以我經驗, 你可以再用省銅水打磨一下, 你會發覺變左磨沙面, 跟住你可以試下用"雙星"的COMPOND打磨,但呢支野都唔平, 如果你淨係用FINISH呢隻來磨要好好心機, 較果可以捽到鏡面, 如果你想快一點可以買埋另外兩支"COARSE" 同埋 "FINE", 呢兩支好似要廿幾三十蚊, FINISH果支再貴一D, 但我唔記賣幾錢, 個人覺得COARSE個效果有D似省銅水, 因為FINISH係最幼細的, 所以你由磨沙面捽到去鏡面要好好心機同好花時間, 你真係諗住咁做你要有心理準備!
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

原帖由 hkgoodman 於 2009-9-2 09:48 發表
以我經驗, 你可以再用省銅水打磨一下, 你會發覺變左磨沙面, 跟住你可以試下用"雙星"的COMPOND打磨,但呢支野都唔平, 如果你淨係用FINISH呢隻來磨要好好心機, 較果可以捽到鏡面, 如果你 ...

買個新殼仲平

原帖由 hkgoodman 於 2009-9-2 09:48 AM 發表
以我經驗, 你可以再用省銅水打磨一下, 你會發覺變左磨沙面, 跟住你可以試下用"雙星"的COMPOND打磨,但呢支野都唔平, 如果你淨係用FINISH呢隻來磨要好好心機, 較果可以捽到鏡面, 如果你 ...

我用過 finish, jud 到懵

原帖由 kit_12303 於 2009-9-2 11:35 發表

買個新殼仲平

冇錯

不如上taobao買個殼換仲好啦~