想買充電式電鑽

請問衣家既充電式電鑽係唔係會耐用過以前?
我岩岩出黎做野個陣,公司有把Bosch充電式電鑽
冇記錯如果只係鑽2分半,都只係鑽得10幾20個.... (岩安裝消防滅火筒用,唔洗層層拉電)
岩岩上HILTI個網,見到把 TE 6-A 鋰離子充電式電鎚鑽
唔知道貴唔貴呢? 同埋衣家係鋰電時代,電量方面係唔係已經好過以前好多呢?
同樣係鑽2分半,有冇C兄知道約鑽到幾多個到呢?

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

原帖由 HKZO 於 2009-9-6 12:01 發表
請問衣家既充電式電鑽係唔係會耐用過以前?
我岩岩出黎做野個陣,公司有把Bosch充電式電鑽
冇記錯如果只係鑽2分半,都只係鑽得10幾20個.... (岩安裝消防滅火筒用,唔洗層層拉電)
岩岩上HILTI個網,見到把 TE 6-A 鋰離子充電式電鎚鑽
唔知道貴唔貴呢? 同埋衣家係鋰電時代,電量方面係唔係已經好過以前好多呢?
同樣係鑽2分半,有冇C兄知道約鑽到幾多個到呢?

自己去新田地附近睇  有間Hilti專門SHOP(係我樓下  真係正)

What you want?  24V?

Hilti 個隻好似係 36V

原帖由 poonpoon098 於 2009-9-6 14:26 發表

自己去新田地附近睇  有間Hilti專門SHOP(係我樓下  真係正)

佢會唔會有測試可鑽幾大,同幾多個咁呢? 有時間真係要去行下

原帖由 HKZO 於 2009-9-6 15:21 發表

佢會唔會有測試可鑽幾大,同幾多個咁呢? 有時間真係要去行下

你 道 牆 有 幾 硬 及 要 入 幾 深,  都 會 改 變 結 果,
如 果 你 問 人 可 以 鑽 幾 多 個 洞,  真 係 好 難 答 你 .   

原帖由 lion97 於 2009-9-6 15:34 發表

你 道 牆 有 幾 硬 及 要 入 幾 深,  都 會 改 變 結 果,
如 果 你 問 人 可 以 鑽 幾 多 個 洞,  真 係 好 難 答 你 .   

其實只係想知道大約.... 如果佢地有測試既,應該會講埋用咩牆同幾深 ,就可以鑽幾多個咁...
我只係怕真係小個頭..... 唔緊要啦...有時間出去問問....或者買把試下..

原帖由 poonpoon098 於 2009-9-6 14:26 發表

你 就 好 啦,  行 過 都 可 以 隊 幾 下.  

TE 6-A唔輕,會手軟,小心,3-40個應該都冇咩問題,睇下D石屎硬唔硬,"林D"咪可以鑽多幾個囉,買D靚D既鑽咀,丹麥或西德果D