喇叭在運送過程撞崩了, $22的修補

唔尊業, 考慮過白英泥. 石膏, 最後靈感都是來自兒子的勞作-----------黏土
$12黏土+$10啞黑色模型油, 雖然手工不太pro, 近看仍見到痕跡, 但出來效果仍很滿意
黏土好處在乾固後不需用水磨砂紙把它磨平, 只要用手指便可代替, 不致令附近範圍也弄花, 將它磨平後再上油便ko. ok!

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

Good job !!

強人!!!!!!!!:

原帖由 love9you1314 於 2009-9-6 13:02 發表
強人!!!!!!!!:

做得好! 我個人覺得石膏效果可能更好, 不過你這個方案最簡單.
BTW, 如我無記錯927BE外觀應是啞面的, 如果好似我的MICRO UTOPIA BE是光面的話, 那就不這麼簡單了.

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

原帖由 royho 於 2009-9-6 13:38 發表

做得好! 我個人覺得石膏效果可能更好, 不過你這個方案最簡單.
BTW, 如我無記錯927BE外觀應是啞面的, 如果好似我的MICRO UTOPIA BE是光面的話, 那就不這麼簡單了.

尊業玩家, 你不會像我般拆磨它們吧!

nice!!

與本身材料的質感如何,摸落去會唔會覺得唔同

原帖由 yisdfc 於 2009-9-6 15:57 發表
與本身材料的質感如何,摸落去會唔會覺得唔同

多謝閣下提問, 問得好, 講真, 自己對自己的作品都抱有少少懷疑, 眼看ok就不敢再對佢指手畫腳, 驚前功盡癈

原帖由 chiushing01 於 2009-9-6 15:59 發表

多謝閣下提問, 問得好, 講真, 自己對自己的作品都抱有少少懷疑, 眼看ok就不敢再對佢指手畫腳, 驚前功盡癈

其實耐唔耐用,會唔會好易甩返出來

原帖由 yisdfc 於 2009-9-6 16:06 發表

其實耐唔耐用,會唔會好易甩返出來

那就要時間做見證, 不過像白英泥, 你上灰時, 將物件表面先噴濕便會黏得較實, 炸機都會有震動, 即管睇下佢捱得幾耐