電子相架一問

電子相架PROGRAMME一問
各位CHING
小弟屋企有部舊NOTEBOOK
有冇可能寫一個PROGRAMME去做一個電子相架
我想整到可以好似D酒樓咁
一路PLAY相,一路可以有第二D野睇...E.g. TIME,DATE
如果可以,應該點做...
THX

離題一問 電子相架可否播放短片/當做普通mon的那樣用?

原帖由 philip88822 於 2009-9-6 15:10 發表
各位CHING
一路PLAY相,一路可以有第二D野睇...E.g. TIME,DATE
THX

你可以search  slideshow
同埋time on the top

識得寫 program 就好簡單,我會用 Flash 做,非常容易。

原帖由 gorto 於 2009-9-6 23:53 發表
識得寫 program 就好簡單,我會用 Flash 做,非常容易。

CHING可唔可以講多小小
唔該哂

原帖由 helen0920 於 2009-9-6 20:56 發表
離題一問 電子相架可否播放短片/唔可以當做普通mon的那樣用?

可播放短片, 唔可以當做普通mon的那樣用

原帖由 philip88822 於 2009-9-7 00:49 發表

CHING可唔可以講多小小
唔該哂

佢果個方法可能唔可以自己隨時改相,,
不過識寫都可以

原帖由 philip88822 於 2009-9-6 15:10 發表
各位CHING
THX

You can Install ACDSee on Notebook
set  slide show

原帖由 mcnelson 於 2009-9-7 12:29 發表

You can Install ACDSee on Notebook
set  slide show

但係可以set時間咩???