華強北有冇Lee d 電子配件買??

我有隻好心愛嘅usb伸縮線mouse,因為用得多難免usb線會出現損耗和鬆脫,買過又唔啱心水,依家好想將壞左嘅mouse換嗰條usb線希望可以用返,唔知華強有冇Lee  D 配件買呢?就算唔係伸縮線都可以!

原帖由 wahoo9394 於 2009-9-10 13:49 發表
我有隻好心愛嘅usb伸縮線mouse,因為用得多難免usb線會出現損耗和鬆脫,買過又唔啱心水,依家好想將壞左嘅mouse換嗰條usb線希望可以用返,唔知華強有冇Lee  D 配件買呢?就算唔係伸縮線都可以!

100%有

買個隻啦....

原帖由 bowieksh 於 2009-9-10 13:51 發表

100%有

thx
請問行邊個商場先有?
另外我係咪首先用支辣雞(焊熗)容走舊嘅焊接位,然後再用一卷卷銀色金屬(煬)重新焊接新usb線落電路版度?

原帖由 wahoo9394 於 2009-9-10 14:09 發表

thx
請問行邊個商場先有?
另外我係咪首先用支辣雞(焊熗)容走舊嘅焊接位,然後再用一卷卷銀色金屬(煬)重新焊接新usb線落電路版度?

你唔識架 咁建議你帶埋隻mouse上去叫人換埋

原帖由 sixshots 於 2009-9-10 14:04 發表
Depends on How much is your mouse?
USB extender: $20 HK.

If you go to China, you may be lost half a day and risk your wallet being stolen.
I had shorten the USB for my mouse before.  I got a new bett ...

我經常上深圳,所以上邊買都方便!
另外Lee隻mouse實在太中意,又搵唔到有其他啱心水,so試一試換條線都冇壞.......
$20extender你係邊度買

原帖由 bowieksh 於 2009-9-10 14:18 發表

你唔識架 咁建議你帶埋隻mouse上去叫人換埋

啊!我都估有包換埋,但我都有可能試試自己換

原帖由 sixshots 於 2009-9-10 14:40 發表
try any old broken usb mouse?
(the Mouse do not move but the cable is working)
If you needed one, I think I have spare.

thx!
我都係上華強超超,唔麻煩你地