請問電腦電源部份果 d cap, 係鴨寮街大約賣幾錢一粒?

洗唔洗一蚊一粒?

有塊板開唔著, 想換下佢睇下開唔開得番先

公公婆婆賣$2-$3粒
同埋下次search一下
舊post有講過

公公婆婆賣$2-$3粒
同埋下次search一下
舊post有講過
人中之龍 發表於 2011-9-16 08:13

估唔到 d 咁濕水既野都有人會問嘛

$3 咁貴?

$3 咁貴?
LoveMariahDayAn 發表於 2011-9-16 11:55

$3 ,貴???
如果你買得到三幾仟粒,這個價錢就真係貴.
我都咕唔到你買d咁濕水野, 都會話貴.

真係乜人都有
淘寶買啦,唔使 $ 1

$3 咁貴?
LoveMariahDayAn 發表於 2011-9-16 11:55 AM

貴??
你買過未架??
去埋華輝問過Rubycon既價
你就知食水深唔深啦

貴??
你買過未架??
你就知食水深唔深啦
...
人中之龍 發表於 2011-9-16 13:00

睇型號.......華輝可能要 1 蚊 USD ......起。

貴??
你買過未架??
你就知食水深唔深啦
...
人中之龍 發表於 2011-9-16 13:00

係華輝買過粒130C Low ESR,$6粒。人哋咁大間舖,keep咁多貨,等你買一粒, 一D都唔算貴!

係華輝買過粒130C Low ESR,$6粒。人哋咁大間舖,keep咁多貨,等你買一粒, 一D都唔算貴! ...
ckshum 發表於 2011-9-16 04:48 PM

Rubycon果D RX30 130度應該唔係Low ESR
但係貴係事實來
佢得Rubycon 85C同130C既cap賣
無底板用果D 105C
最近我買過Rubycon RX30 Series仲加左價添

Rubycon果D RX30 130度應該唔係Low ESR
但係貴係事實來
佢得Rubycon 85C同130C既cap賣
無底板用果D 105C
...
人中之龍 發表於 2011-9-16 17:05

你是對的。RX30沒有標明是low ESR,不過佢個spec既ESR比一般cap已低很多,上次買來係玩buck converter。