[求救] T12白菜白光 測試中有問題(以更新)

T12白菜白光 (2套不同散件)
我自己試下砌 同 DIY 玩下啦
自己技術有限 同 工具不多 是否會成功呢
散件安裝個程的 圖片 稍後上載

全新白光控制板套件 接鍵調靠(帶PCB板 散件)+全新1602液晶屏
[新版]616dev超小迷你白菜白光板套件(最小白光控制板)散件

仲於有小小時間 砌下2套啦
我靠 呢枝火紅火綠老雞幫我砌  呢枝老雞筋我十幾年 都整死唔小野

今晚整住今多先 明天在整

用白電油清洗低板的松香

測試中有問題 接鍵沒有反應 原因不明

請教各位高手 有沒有遇過這個問題?

如何收復呢?

埋砌呢套 超小迷你白菜白光板套件

測試中 OK

裝合

完成
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

回復 1# kiwong

弓起,又一個加入白菜白光

一次果做兩套? 電源呢?
最細唔係616, 應該係一分錢版.

雖然...兩隻都唔係T12...
btw...歡迎加入白菜白光既家庭 XD

如果無完全把握嘅,都係建議買成品好過....反正我就肯定唔會砌,因為無多後備件,壞一個就即刻企喺度........

回復  kiwong

kwliu 發表於 2012-5-13 21:10

果然離不開都係用LM358 =.=

如果無完全把握嘅,都係建議買成品好過....反正我就肯定唔會砌,因為無多後備件,壞一個就即刻企喺度........ ...
bennyepc 發表於 2012-5-13 21:35

如果係壊OP-AMP / DC-DC既...香港都買到 =.=

我自己試下砌 同 DIY 玩下啦
自己技術有限 同 工具不多 是否會成功呢
散件安裝個程的 圖片 稍後上載

全新 ...
kiwong 發表於 2012-5-13 20:51

頂, 買野唔吹雞,
仲想要支T12加手柄.

邊果賣家?
PM, please.

回復  kiwong

kwliu 發表於 2012-5-13 21:10

電源我都有唔得先在算

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊