中伏....極品USB線

原先諗住搭單買呢條線做尿袋充電線, 佢個描述無講幾粗,
條線到手時發覺好幼同異常軟, 經過一論測試証實我中伏.
條線線阻有4.7Ohm(來回有9.4Ohm), 簡直係一條軟性電阻.
就算短路都只有500mA電流, 哎.........

條線到手時發覺好幼同異常軟, 經過一論測試証實我中 ...
kwliu 發表於 2012-5-21 23:52

我有一條係十歐,一條係47欧,仲有一條極品係VR的由50~100歐無限段自變,大6野問你服未!

就係因為好奇...........,
自己謀殺,解剖過唔少平價 USB 線材,
基本上冇一次會感到後悔。

自動限流線~ 安全呢~

有冇機會係你個錶唔準?拆黎睇下啦喂

條線到手時發覺好幼同異常軟, 經過一論測試証實我中 ...
kwliu 發表於 2012-5-21 23:52

USB 係500mA嫁之ma,啱晒規格~~~

唔係新聞啦!我幾年前都買過條話係USB 2.0既線,有金屬shielding網仲有磁環,好似好掂咁。點知插落粒MCU度失驚無神會reset,個LCD出晒亂碼,一度之下發現得4V...唉!

o係邊間店舖買?
upcupcupc 發表於 2012-5-22 07:42

你search個水印就知, 佢其它野係無問題, 唯獨呢條線乜都無寫兼無close up.

我有一條係十歐,一條係47欧,仲有一條極品係VR的由50~100歐無限段自變,大6野問你服未! ...
Offer 發表於 2012-5-22 04:44

我懷疑我同你o的極品係無銅線, 係膠鍍銅.