[請教] Logitech MX1100 Mouse換微動問題

三個焊點已經吸曬錫見到pad,但係個微動只有少少鬆動,仲係好實,係支雞唔夠熱??(Hakko FX-600 恆溫雞) 定有其他方法先得呢?? Thanks
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

同時熱曬三隻腳同時了粒野出泥
利申:咁樣換左兩隻MX-R四隻micro switch

同時熱曬三隻腳同時了粒野出泥
利申:咁樣換左兩隻MX-R四隻micro switch
eh 發表於 2012-7-26 07:09 PM

請教一下,如何同時熱曬三隻腳??
但個焊咀唔夠長
Thanks

回復 3# 人中之龍

有刀頭用刀頭, 冇就, 直接係三隻腳堆錫之後用個咀係三隻腳到車嚟車去+拉個微動出嚟.

Thanks all

請教一下,如何同時熱曬三隻腳??
但個焊咀唔夠長
Thanks
人中之龍 發表於 2012-7-26 19:23

我打側個嘴熱兩隻腳,溶曬果時移過去第3隻腳
重復以上動作

我打側個嘴熱兩隻腳,溶曬果時移過去第3隻腳
重復以上動作
eh 發表於 2012-7-26 08:31 PM

Thanks eh師兄

Thanks eh師兄
人中之龍 發表於 2012-7-26 20:53

師咩鬼兄丫,我大排野要上泥問
btw.你換邊隻micro switch?

估唔倒樓主連換個微動部搞唔掂......唔係掛......我第一次揸辣雞就係換鼠標微動,一次搞掂...

三個焊點已經吸曬錫見到pad,但係個微動只有少少鬆動,仲係好實,係支雞唔夠熱??(Hakko FX-600 恆溫雞) 定 ...
人中之龍 發表於 2012-7-26 18:52

師兄,你買左邊款微動換!如換左可以講下使用感受嗎?

估唔倒樓主連換個微動部搞唔掂......唔係掛......我第一次揸辣雞就係換鼠標微動,一次搞掂... ...
bennyepc 發表於 2012-7-27 00:52

其實我經常都吸唔清係孔裡面D鍚,所以表面好以吸晒,但實際上粒微動都係拔唔出,個時我會再補鍚再吸過