真假難分-安泰信8586風槍焊台開箱

話說服役多時的黃花907恆溫失效,忍無可忍下到華強搬左套8586回來

包裝盒

說明書及保用證

內裡包裝

風槍拆解

平價24v 風扇

風槍電路板內有一粒磁控管, 當風槍放回焊台會令風槍進入SLEEP MODE, 發熱芯不加熱

雞咀特寫, 彷HAKKO 907, 拿上手較玩具, 可兼容907的雞咀

後記:
搬回來開箱發現雞咀和官網有分別(官網收緊雞咀的金屬管有幾個孔,而呢支係無)
再發現ATTEN 的LOGO 上面應該會有留白,呢部機身沒有

2百多元人仔,有理油相信不是正貨
但求用到就算
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

再發拆SMD 圖片

放回風槍進入SLEEP MODE

加溫中, SET PT 360度 約10秒左右, 到達360度

拆前

拆後

同場加映 - 雙卡MTK 平台IPHONE 核心

謝謝收看

我覺得最抵玩都係呢套二合一,家用diy都夠曬用,呢套野我未聽過有假,佢本身原裝價錢都係兩百幾......應該唔會有假.

難兄難弟..........
早排啱啱提價之後敗既,
仲未得閒學下點樣用熱風槍。

我覺得最抵玩都係呢套二合一,家用diy都夠曬用,呢套野我未聽過有假,佢本身原裝價錢都係兩百幾......應該唔會 ...
bennyepc 發表於 2012-7-29 07:35

家用DIY , 2百幾價錢
同埋諗住二合一慳位D

難兄難弟..........
早排啱啱提價之後敗既,
仲未得閒學下點樣用熱風槍。

...
logoff 發表於 2012-7-29 08:13

小第都係買來學下點用, 吹下SMD, BGA, TSOP

回復 2# 情長仔

乜家陣吹風機的發熱及氣泵/風扇部份都在手柄上㗎,咁個手柄重唔重?

小第都係買來學下點用, 吹下SMD, BGA, TSOP
情長仔 發表於 2012-7-29 13:40

BGA 你都識搞

回復  情長仔

乜家陣吹風機的發熱及氣泵/風扇部份都在手柄上㗎,咁個手柄重唔重? ...
chingkit 發表於 2012-7-29 17:02

好輕的。正!

BGA 你都識搞
hkshit 發表於 2012-7-29 17:04

BGA 都有大有細嫁姐~~~